Šalies vadovai sveikina Maltos ordino bendruomenę

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai sveikina Suvereniojo karinio Maltos ordino bendruomenę Šv. Jono Krikštytojo iškilmių proga ir dėkoja už kilnią Ordino misiją.

Prezidentas savo ir visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Suverenaus karinio hospitaljerų šv. Jono Jeruzalės, Rodo ir Maltos ordino leitenantą Fra’ Marco Luzzago Maltos ordino globėjo – Šv. Jono Krikštytojo iškilmių proga.

Šalies vadovas visiems Maltos ordino nariams, savanoriams, bendradarbiams ir rėmėjams padėkojo už nuoširdžią veiklą pandemijos metu savanoriaujant ligoninėse, dalinant maistą, padedant prislėgtiems vienatvės senoliams. 

„Skleisdami gyvą, autentišką žinią, kad bet kokią nelaimę galime pakelti kartu, Ordino bendruomenės nariai yra įkvepiantis ir sektinas pasiaukojimo kilniai misijai pavyzdys“, – sveikinimo laiške rašė prezidentas.

Premjerės sveikinime sakoma: „Vertiname Ordino veiklą skatinant savanorišką veiklą Lietuvoje, atkreipiant visuomenės dėmesį į jos silpniausius ir pažeidžiamiausius narius, jaunimo įtraukimą į socialines iniciatyvas. Maltos ordino savanorių indėlis kovojant su visą pasaulį sukrėtusia pandemija, gelbstint žmonių gyvybes, teikiant paguodą ir pagalbą visiems, kuriems to reikia, yra nepaprastai svarbus. Maltos ordino dvasia įkvepia ir ragina sekti humaniškumo pavyzdžiu“.

Visiems Ordino savanoriams, bičiuliams ir rėmėjams I. Šimonytė perduoda nuoširdžią padėką už neįkainojamą paramą, kurią teikia mūsų visuomenės nariams – ligoniams, neįgaliesiems ir nusilpusiems. Šios reikšmingos šventės proga Vyriausybės vadovė perduoda ir Lietuvos žmonių linkėjimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių