Seimas pradėjo svarstyti projektą dėl tiesioginio valdymo Kalvarijoje įvedimo

Seimas antradienį pradėjo svarstyti Vyriausybės teikiamą nutarimą dėl tiesioginio valdymo Kalvarijoje įvedimo.

Už nutarimą po pateikimo balsavo 88 Seimo nariai, prieš buvo 10 ir susilaikė 24 parlamentarai. Toliau jį svarstys Seimo komitetai ir kitą savaitę projektas turėtų grįžti svarstymui į Seimo salę.

Tiesioginį valdymą Kalvarijoje siūloma įvesti, nes daugiau kaip du mėnesius šios savivaldybės taryba nepaskiria naujo administracijos direktoriaus.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė anksčiau pristatydama projektą sakė, kad Kalvarijos savivaldybėje susiklosčiusi situacija pažeidžia vietos gyventojų interesus.

Seime suplanuota, kad pateikus projektą parlamentas jo neskubės priimti. Svarstymui į plenarinių posėdžių salę jis grįžtų daugiau nei po mėnesio – birželio 26 dieną.

Pagal Vyriausybės teikimą, tiesioginis valdymas Kalvarijoje turėtų būti įvestas iki šios savivaldybės tarybos kadencijos pabaigos.

Vasario 17 dieną Kalvarijos savivaldybėje iš administracijos direktoriaus pareigų atleistas Kęstas Spūdis, laikinai šias pareigas eiti buvo paskirtas jo pavaduotojas Karolis Babeckas, tačiau ir jį savivaldybės taryba atleido balandžio 6-ąją.

Laikinai eiti minėtas pareigas praėjusią savaitę paskirtas Bendrųjų reikalų skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Bujauskas.

Įstatymas numato, kad tiesioginis valdymas savivaldybėje gali būti įvedamas administracijos direktoriaus nepaskyrus per du mėnesius.

Toks režimas gali būti įvedamas Vyriausybės teikimu, Seimui priėmus atitinkamą nutarimą.

Jeigu parlamentarai priimtų siūlomą nutarimą, valdymą šioje savivaldybėje perimtų Vyriausybė per savo paskirtą įgaliotinį. Jis vykdytų ir tarybos, ir mero funkcijas.

Pirmadienį Kalvarijos meras Vincas Plikaitis BNS sakė pasiūlęs daugumai administracijos direktoriumi skirti Nemuno euroregiono Marijampolės biuro direktorių Gintarą Skamaročių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių