Seimo opozicijai nepavyko dar kartą blokuoti A. Dulkio atleidimo

  • Teksto dydis:

Seimo opozicijai nepavyko dar kartą blokuoti prezidento Gitano Nausėdos teikimo atleisti Arūną Dulkį iš valstybės kontrolieriaus pareigų pasibaigus kadencijai.

Už atleidimą po pateikimo antradienį balsavo 62 Seimo nariai, prieš – 19, o susilaikė 37. 

Dabar nutarimo projektą svarstys komitetai ir dėl jo Seimas balsuos balandžio 28 dieną. 

Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta Seime sakė, kad šalies vadovas į šį postą pasiūlė valstybės kontrolieriaus pavaduotoją Mindaugą Macijauską, nes jis pateikė ambicingesnę ir konkretesnę viziją, kad ketina trumpinti auditus, išankstinį biudžeto reformų vertinimą.

Dėl M. Macijausko skyrimo valstybės kontrolieriumi Seimas balsuos taip pat balandžio 28 dieną.

Iki to laiko, M. Macijausko kandidatūrą svarstys Seimo komitetai, su kandidatu susitiks parlamentinės frakcijos. Parlamentarai po pateikimo antradienį priėmė svarstyti prezidento teikimą skirti M. Macijauską Valstybės kontrolės vadovu.

Seimas balandžio pradžioje balsavo prieš A. Dulkio atleidimą, prezidentui nusprendus neteikti jo antrajai kadencijai.

Tada už atleidimą po pateikimo balsavo 49 Seimo nariai, prieš buvo 25, susilaikė 28. Prezidento teikimui pritarė valdantieji, prieš buvo opozicija. Jos atstovai kėlė klausimus, ar sprendimas neteikti A. Dulkio antrajai kadencijai nėra susijęs su audito kritika Vyriausybei.

Valstybės kontrolierių prezidento teikimu Seimas skiria penkerių metų kadencijai.

A.Dulkio kadencija baigėsi balandžio 14 dieną. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Priešinasi mums visiems kenkiantis Gabrielius Landsbergis.Ieško seime bendraminčių ,draskosi ir deda visas pastangas ,kad Dulkys liktų. Matyt neveltui ,matyt tas aferistas turi naudos . Reikia visus keisti ,atbuvo kadencija ir užtenka,nes paskui ir užsibuvę ir vagia. Matyt tam neišmanėliui Gabrieliui yra naudingas Dulkys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių