Seime – pirmasis Konstitucijos pataisos priėmimas dėl kandidatavimo į Seimą nuo 21-erių

Seime ketvirtadienį planuojamas pirmasis Konstitucijos pataisos priėmimas dėl žemesnės amžiaus kartelės kandidatuojant į Seimą.

Parlamentas balsuos dėl Konstitucijos 56 straipsnio pataisos, kad kandidatams į Seimą vietoje dabartinių 25-erių būtų taikomas 21 metų amžiaus cenzas.

Tam, kad Konstitucijos pataisa būtų priimta, dėl jos Seime turi būti balsuojama du kartus, ir abu kartus pataisai turi pritarti ne mažiau nei du trečdaliai parlamentarų – 94 Seimo nariai.

Pataisą dėl kandidatų į Seimą amžiaus cenzo mažinimo dar praėjusioje kadencijoje pateikė dabartinė Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Anos kadencijos Vyriausybė tokiai Konstitucijos pataisai buvo pritarusi.

Pataisą inicijavusi V. Čmilytė-Nielsen argumentuoja, kad pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus 21-erių sulaukęs asmuo jau gali būti renkamas į Europos Parlamentą.

Tuo tarpu 25 metų riba renkant asmenis į nacionalinius parlamentus yra didžiausia visoje Europos Sąjungoje, šį cenzą taiko tik dar trys šalys: Italija, Graikija ir Kipras, nurodoma pataisos aiškinamajame rašte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
matyt jau seimūnų vaikai ir anūkai nori anksčiau patekti prie lovio, juk 21 m dar neturi nei jokio išsilavinimo, nebent sutrumpintų vidurinį įsilavinimą iki 10 klasės ir pradėtų eiti į mokyklą nuo 6 m ko tik nesugalvoja savo naudai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių