Seime surinkti parašai pradėti apkaltą I. Rozovai

L. Kasčiūnas: spąstus bandė sukurti D. Gaižauskas

L. Kasčiūnas nesutinka su NSGK pirmininko D. Gaižausko išsakyta mintimi, kad esą „opozicija, gaudydama ponią I. Rozovą, pati pagavo save į spąstus“.

L. Kasčiūnas tvirtina, kad esą spąstus visiems bandė sukurti D. Gaižauskas, kai I. Rozovos klausimas buvo suveltas su visiškai, jo nuomone, nereikalingais papildomais klausimais.

Tada tas tyrimas išvis nebetenka savo prasmės ir yra diskredituotas, ir būsimos išvados jau bus diskredituotos.

„Spąstus mums bandė sukurti D. Gaižauskas, kai pradėtas parlamentinis tyrimas, kuris iki šiol vyksta, ir kai buvo Rusijos įtakos klausimai suvelti su visiškai nereikalingais papildomais klausimais: kažkas kažką žinojo ar nežinojo? Panašiai buvo daroma nukeliant tyrimą. Iki balandžio pabaigos nukeliant tyrimą buvo bandoma nuvilkinti pačią I. Rozovos apkaltą. Mes šioje vietoje padarėme labai svarbų dalyką, matydami, kad faktų po pirmos tyrimo dalies užtenka, pasiūlėme, kad reikėtų tuos dalykus atskirti ir inicijuoti specialią komisiją, kitaip tariant, kad pačios I. Rozovos klausimas nebūtų visiškai nuvilkintas. Tai čia yra esminis dalykas“, – Eltai sakė L. Kasčiūnas.

Jo nuomone, buvo bandoma paskandinti apkaltos klausimą, kad jis neįvyktų iki šio Seimo kadencijos pabaigos. „Mes dabar bandome šitą dalyką išsaugoti ir esame šia prasme sąžiningi prieš visuomenę, nes negalima, tiriant šalutinius ir niekam neįdomius dalykus, paskandinti patį I. Rozovos klausimą“, – sakė L. Kasčiūnas.

A. Mazuronis: NSGK tyrimas nebeturi prasmės

Mišrios Seimo narių grupės seniūną Andrių Mazuronį stebina ketinimai, nepasibaigus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atliekamam tyrimui, inicijuoti apkaltą Seimo narei Irinai Rozovai.

„Mano nuomone, jeigu jau pradėjo tyrimą dėl parlamentaro elgesio, koks jis bebūtų, ar tai gerai, ar tai blogai, tai tam, kad būtų atsakyta į visus klausimus, yra logiška tyrimą užbaigti, suformuluoti kažkokias išvadas ir tada tų išvadų pagrindu imtis vienokių ar kitokių veiksmų“, – Eltai sakė A. Mazuronis.

Jo nuomone, šiuo metu inicijuojant apkaltą gali būti diskredituotas pats NSGK tyrimas ir jo būsimos išvados.

„Dabar vyksta tyrimas. Iki pusės kažką ištyrė, dalį medžiagos pamatė, dalies medžiagos dar nematė, apklausė dalį liudytojų, dalies liudytojų dar neapklausė ir jau formuluoja išvadas, nes apkaltos inicijavimas tai jau yra išvadų formulavimas. Tada tas tyrimas išvis nebetenka savo prasmės ir yra diskredituotas, ir būsimos išvados jau bus diskredituotos. Civilizuotai visi daro taip: pabaigia tyrimą, suformuluoja išvadas ir tada priiminėja kažkokius sprendimus. O kas dabar vyksta – tai toks skubėjimas, gal jis ir yra su pagrindu, aš nežinau, bet, mano nuomone, neatlaiko būtinų tokiais atvejais procedūrinių dalykų“, – Eltai sakė A. Mazuronis.

D. Šakalienė: apkalta yra pavėluota

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narė Dovilė Šakalienė mano, kad apkalta parlamentarei Irinai Rozovai yra pavėluota, bet geriau ją inicijuoti dabar negu niekada.

„Situacija yra tokia, kad yra žinomi duomenys, kad galima pagrįstai įtarti konkrečią Seimo narę galimai sulaužius Seimo nario priesaiką. Tie duomenys yra jau kuris laikas, kone dveji metai. Todėl manau, kad apkalta yra pavėluota, bet šiuo atveju geriau yra dabar, negu iš viso jos nedaryti. Šiuo atveju turime situaciją, kai reikėjo vakar, bet geriau padaryti šiandien, negu nedaryti visai“, – Eltai sakė D. Šakalienė.

Surinkus parlamentarų parašus dėl apkaltos Seimo narei Irinai Rozovai, pati parlamentarė sako esanti nustebinta dėl tokios skubos, dėl išankstinės nuomonės pareiškimo nepasibaigus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atliekamam tyrimui.

„Man buvo labai netikėta, nes komitetas turi svarstyti, tirti tą klausimą iki balandžio 30 d., o ponia Dovilė Šakalienė kažkaip labai skuba, paskubėjo pareikšti nuomonę, kad reikia pradėti apkaltos procesą, rinkti parašus. Netikėta, per anksti, labai įdomu...“, – Eltai sakė I. Rozova.

D. Šakalienė mano, kad tai puikus parlamentarės noras, kad apkalta būtų inicijuojama po balandžio 30 d., bet tokiu atveju gali pasibaigti kadencija, ir I. Rozova neatsakytų į rūpimus klusimus.

„Sakyčiau, puikus noras. Jeigu inicijuojame specialią komisiją po balandžio 30 d. ir, tarkime, ji labai greitai atliktų savo darbą, tada apie 3 mėnesius tai užtruks Konstituciniame Teisme, tuomet I. Rozova sėkmingai pabaigs savo kadenciją, taip ir neatsakius į klausimus“, – apie galimą scenarijų kalba D. Šakalienė.

44 parlamentarai savo parašais patvirtino, kad inicijuoja apkaltą parlamentarei I. Rozovai.

Apkaltos iniciatoriai sieks objektyviai ištirti bei teisiškai įvertinti, ar savo veiksmais Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijos narė I. Rozova šiurkščiai nepažeidė Konstitucijos ir nesulaužė Seimo nario priesaikos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kam Seime tokia durnelė, tai NĖRA saugu.

S malikas

S malikas portretas
Kada tie zydu eunuchai nustos loti ar jie neturi ka veikti ar jie taip uzprogramuoti kenkejiskai veiklai

Magnolija

Magnolija portretas
Lansbergis rusijos agentas dedule konservatoriai ussislaptine 75 m rusijos agentai tai kam kurti sirsala jeigu patys dirba rusijai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių