Seimo Ekonomikos komitetas nepritarė rudens sesijos darbų programai

Seimo Ekonomikos komitetas trečiadienį nepritarė kadenciją baigiančio Seimo devintosios (rudens) sesijos darbų programai.

Už jos projektą balsavo ir susilaikė po du komiteto narius, prieš buvo penki.

Parlamentarai priekaištavo, kad darbų programos projektas parengtas neatsakingai, dėl laiko stokos nebus įmanoma apsvarstyti didelės dalies iniciatyvų.

„Neprivalgei, tai neprilaižysi“, – per posėdį pareiškė liberalas Eugenijus Gentvilas.  

„Nesakau, kad (į programą – BNS) įrašyti blogi projektai, bet visiškai kertasi su realybe. Visi žinome, kad Seimo statutas reikalauja turėti pertrauką nuo spalio 5 dienos iki rinkimų (spalio 11-osios – BNS), valdybos jau priimtas sprendimas. Paskui – pertrauka, kai bus pateiktas kitų metų biudžetas. Mūsų kadencija baigiasi apie lapkričio 20-ąją, o projektų 580 įrašyta“, – pridūrė jis. 

„Žmones juokinam ir viskas“, – sakė socialdemokratas Bronius Bradauskas.  

Nežinome, kokia situacija su biudžetu. Nemažas atsilikimas įplaukų nuo plano, o Vyriausybė protokoliniais nutarimais dalina milijardines sumas kaip nori kur nori.

Konservatorius Jurgis Razma apgailestavo, kad „niekas nepadarė racionalios projektų atrankos“. „Sumesti visi, kurie registruoti. (...) Norime išlaikyti pirmavimą pagal svarstomų įstatymų projektų skaičių pasaulyje?“ – klausė jis. 

Parlamentaras pasigedo dar šių metų biudžeto peržiūros.   

„Nežinome, kokia situacija su biudžetu. Nemažas atsilikimas įplaukų nuo plano, o Vyriausybė protokoliniais nutarimais dalina milijardines sumas kaip nori kur nori“, – teigė J. Razma. 

Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau yra prognozavęs, kad paskutinė šios kadencijos Seimo sesija dėl rinkimų kampanijos „nebus labai produktyvi“, bet vylėsi, kad pagrindinis darbas, kitų metų biudžeto tvirtinimas, praeis sėkmingai.

Rugsėjo 10-ąją prasidėjusią rudens eilinę sesiją baigs jau naujas Seimas. Numatoma surengti 25 posėdžius.

Pagal Seimo statutą, parlamentarai negali svarstyti projektų, jeigu jie nėra įtraukti į sesijos darbų programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių