Seimo narys kreipėsi į ministrą dėl galimo mobingo Aplinkos apsaugos departamente

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos Seime narys Linas Jonauskas kreipėsi į aplinkos ministrą Simoną Gentvilą, kad Aplinkos ministerija inicijuotų tyrimą dėl galimo mobingo atvejo Aplinkos apsaugos departamente.

Į Seimo narį kreipęsi darbuotojai teigia, kad Aplinkos apsaugos departamento vadovai daro spaudimą iš pareigų pasitraukti vienam iš departamento pareigūnų, kuris yra išaiškinęs ne vieną gyvosios gamtos pažeidimą.

„Kreipęsi darbuotojai, kurie vertina savo kolegos kompetencijas, patirtį, teigia, kad galimai po to, kai jis sulaikė medžiotoją, pas kurį aptiktas draudžiamas prietaisas – naktinio matymo taikiklis, jam pradėtas spaudimas palikti pareigas. Jei išties prieš pareigūną vykdomos įvairios psichologinės spaudimo priemonės palikti darbą, tai yra amoralu ir nepateisinama. Ypač, kai aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų, galinčių dirbti tokį sunkų darbą, ir taip yra per mažai“, – sako L. Jonauskas.

Jei darbuotojų teiginiai po tyrimo pasitvirtintų, darbuotojų mobingu užsiimančių vadovų aplinkosaugos sistemoje neturėtų likti.

Seimo narys mano, kad Aplinkos ministerija turėtų inicijuoti nešališką tyrimą ištirti galimą mobingo atvejį.

„Tikiuosi, kad aplinkos ministras kuo greičiau inicijuos nešališką tyrimą. Kol vyks tyrimas, asmuo, kurį pareigūnai kaltina mobingu, turėtų būti laikinai nušalintas nuo pareigų. Jei darbuotojų teiginiai po tyrimo pasitvirtintų, darbuotojų mobingu užsiimančių vadovų aplinkosaugos sistemoje neturėtų likti“, – teigia L. Jonauskas.

Tai – jau antras kartas per Seimo kadenciją, kai parlamentaras gauna kreipimąsi dėl galimo mobingo atvejo Aplinkos apsaugos departamente. Anksčiau į Seimo narį L.Jonauską yra kreipęsi Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus valdybos pareigūnai, kurie pasakojo apie iš Vilniaus valdybos viršininko patiriamą psichologinį spaudimą. Dėl šio atvejo buvo pradėtas tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Lietuvių kalba manau reikėtų įvardinti pasityčiojimus kolektyvuose.Nes vienas kolektyve ilgai nepasitycios,vienas tik organizuoja kolektyvinį . Pasityčiojimu yra ir daugiabuciuose,jeigu vienas atsiranda koks nesveikas gyventojas,jam kas nepatiko,tai prasideda pletkais o kas turi laiko organizuoja grupę žmonių kurioje yra panašūs , pasiduoda nuteikiami.Ir tokie dalykai,vadinami mobingais egzistuoja ir plečiasi visose srityse ir visose kokektyvuose.Atejo laikas imtis priemonių ir kelti baudžiamas bylas šiuo klausimų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių