Seimo pirmininkė: apmaudu, jei „valstiečiai“ pasitrauktų iš darbo grupės dėl švietimo susitarimo

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad apmaudu būtų jei „valstiečiai“ nuspręstų trauktis iš darbo grupės, kuri ruošia nacionalinio susitarimo dėl švietimo projektą. Tačiau, akcentuoja parlamento vadovė, net pasitraukus gausiausiai Seime atstovaujamai opozicinei partijai, nuo planų pasirašyti bendrą parlamentinių partijų dokumentą nebus atsitraukta.

„Man būtų labai apmaudu jei politinės jėgos imtų ignoruoti šį susitarimą, jis yra reikalingas. Ypač dabartiniu laiku. Bet tai yra kiekvienos politinės jėgos apsisprendimo reikalas. Jei jie mano, kad nenori dalyvauti, nenori teikti savo siūlymų tokiam labai svarbiam dokumentui – tai yra jų valia“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nieslen.

Pasak jos, bet kuriuo atveju Seime yra nusiteikimas, kad partijų susitarimas dėl švietimo politikos gairių bus pasirašytas.

„Aš kol kas girdėjau tik apie LVŽS ketinimus (trauktis – ELTA). Susitarimas  neabejotinai bus, mes sieksime jo. Niekas šiame plane nesikeičia“, – teigė politikė ir pažymėjo mananti, kad „valstiečių“ abejones tęsti darbus švietimo susitarimą ruošiančioje grupėje, ko gero, lemia pasirinktos politinės taktikos dalykai. 

„Čia yra daug politinės taktikos“, – sakė ji.

Anot Seimo vadovės, tai ypač akivaizdu žvelgiant į kovo pabaigoje „valstiečių“ priimtą sprendimą, trauktis iš parlamento valdybos sudarytos darbo grupės, turinčios parengti rinkimų sistemos pertvarką. Visgi, patikino politikė, nepaisant pasitraukimo „valstiečiai“ gauna visą informaciją apie šioje darbo grupėje priimamus sprendimus.

„Kiek žinau, LVŽS atstovai gauna visą informaciją apie tai, kaip vyksta darbas šioje grupėje ir, manau, kad esant reikalui jie teiks savo siūlymus“, – sakė Seimo vadovė.

Pastarąją savaitę „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad, nors ir supranta, jog Lietuvai susitarimas dėl švietimo politikos gairių yra labai svarbus, esami požiūrių skirtumai ir numanomi valdančiųjų „užkulisiniai žaidimai“ tęsti bendrus darbus labai trukdo. Tai, kad „valstiečiai“ gali atsitraukti nuo ambicijų parengti bendrą partijų susitarimą dėl švietimo, neatmetė ir LVŽS frakcijos narys Eugenijus Jovaiša. Būtent nuo jo nuomonės, tikino R. Karbauskis, didžiąja dalimi ir priklausys tai, kokia šiuo klausimu bus „valstiečių“ pozicija. O dėl jos, tvirtina E. Jovaiša, opoziciniai „valstiečiai“, ko gero, apsispręs jau šią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių