Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo pirmininkė: G. Švedienei spaudimo niekas nedaro

2013-11-13 07:02
BNS inf.
Š. Mažeikos/BFL nuotr.

Seimo pirmininkė sako, kad niekas nedaro spaudimo valstybės kontrolierei Giedrei Švedienei. "Darbietė" Loreta Graužinienė tvirtina, kad Seimo valdyba turėjo teisę pasikviesti kontrolierę dėl jos prašymo teismui kompensuoti per krizę sumažintą atlyginimą.

„Pirmiausiai, niekas spaudimo nedaro Giedrei Švedienei. Gerbiama kontrolierė save šiek tiek sureikšmina, ieškodama užnugario. Valdyba turėjo pilną teisę pasikviesti kontrolierę ir pasišnekėti, kokios priežastys lėmė ieškoti kompensacijų. Taip, tai yra nemaži pinigai, turbūt sieks nuo 80 iki 100 tūkst. litų, aš nežinau tikslių sumų. Tiesiog paklausėme, nes kiti žmonės tikrai kantriai laukia net atlyginimų atstatymų, o čia jau kalba eina apie kompensacijas“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė Seimo pirmininkė.

G.Švedienė kreipėsi į teismą, kad būtų kompensuotas jai sumažintas atlyginimas.

Praėjusią savaitę Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Romualdas Kęstutis Urbaitis išreiškė susirūpinimą, kad dėl neišmokėtos atlyginimo dalies skundą teismui pateikusi valstybės kontrolierė buvo iškviesta pasiaiškinti į Seimą. L.Graužinienės teigimu, KT teismo pirmininkas tokiu elgesiu viršijo savo įgaliojimus.

„Dėl Konstitucinio Teismo pirmininko rašto man, kaip Seimo pirmininkei, tai per visus nepriklausomybės metus precedento neturintis atvejis. Mano teisininkai pasižiūrėjo, tokios praktikos niekada nebuvo. Jeigu vertinti teisiniu požiūriu, (…) KT pirmininkas viršijo savo įgaliojimus. Bet aš galvoju, kad (…) turbūt kontrolierė paprašė užtarimo ir KT pirmininkas pabandė užtarti. Aš tiesiog paliksiu tai gyvenimui, kad turėtų pamoką, bet aš tikrai nesiimsiu jokių teisinių priemonių, nors galėčiau”, - komentavo L.Graužinienė.

Ji paragino KT pirmininką ir teisėjus atlikti savo tiesiogines pareigas, o ne rašyti „moralizuojančius laiškus“.

“Konstitucinio teismo teisėjai ir pirmininkas turi atlikti tiesioginį savo darbą, o ne rašyti Seimo pirmininkei moralizuojančius laiškus, kaip mes galimai pažeidėme konstitucines normas. Tokių laiškų tikiuosi, kad daugiau nebegausime, nes jeigu tai taps praktika, tai mes Seime irgi atitinkamai reaguosime pagal įstatymus ir Konstituciją", - kalbėjo L.Graužinienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų