Seimo valdyba kitą savaitę šaukia pirmąjį nuotolinį parlamento posėdį

Kitą savaitę, sausio 12 dieną, Seimas rinksis į plenarinį posėdį, kuris pirmą kartą vyks nuotoliniu būdu.

Sprendimą sušaukti tokį posėdį bendru sutarimu priėmė trečiadienį posėdžiavusi Seimo valdyba.

„Turime parodyti, kad esame pasirengę dirbti nuotoliniu būdu, turėjome nemažai mokymų“, – valdybos posėdyje sakė Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Jis pasiūlė svarstyti galimybę giedoti himną užbaigiant sesiją gyvai, tačiau nutarta, kad tai galima padaryti ir nuotoliniu būdu.

„Dėl himno tikrai neverta planuoti gyvo posėdžio, himną sugiedoti galima ir nuotoliniu būdu“, – sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Abejones dėl nuotolinio darbo išsakęs Seimo vicepirmininkas Jonas Jarutis sakė, kad „valstiečių“ frakcijos nuomonė, šiuo klausimu yra rezervuota.

Jeigu iškiltų techninių problemų nuotoliniame posėdyje, Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas mano, kad jos bus išspręstos, tuo labiau, kad ir gyvame posėdyje jų atsitinka, pavyzdžiui, dingus elektrai daromos techninės pertraukos.

Dėl himno tikrai neverta planuoti gyvo posėdžio, himną sugiedoti galima ir nuotoliniu būdu.

Seimo vicepirmininkas Julius Sabatauskas apgailestavo, kad baigiantis sesijai lieka neišspręstas Konstitucinio Teismo teisėjų paskyrimo klausimas, o tai, jo vertinimu, yra skandalinga situacija ir Konstitucijos pažeidimas.

Sausio 7 d, ketvirtadienį, iš ryto Seimas rinksis gyvai į rytinį plenarinį posėdį, o po pietų, Seimo valdybos sprendimu, bus surengtas simuliacinis posėdis, tai yra nuotolinio posėdžio generalinė repeticija.

V. Čmilytė-Nielsen yra sakiusi, kad nuotoliniam posėdžiui ji ketinanti pirmininkauti kartu su posėdžių sekretoriato darbuotojais ir informacinių technologijų specialistais iš Seimo salės, o Seimo nariams bus rekomenduota jungtis iš savo darbo kabinetų. Tokiu būdu tikimasi užtikrinti galimybę operatyviai jiems pasikonsultuoti, jei sistema strigtų ar iškiltų kokių nors nenumatytų problemų.

Seimo posėdis vyks nuotolinio darbo platformoje „Teams“, balsuoti Seimo nariai galės naudojant mobilųjį elektroninį parašą arba „Smart ID“.

Kaip primena ELTA, Seimo priimtos Statuto pataisos numato, kad Seimo valdybos sprendimu Seimo posėdžiai gali būti organizuojami nuotoliniu būdu, kai įvedama nepaprastoji padėtis, paskelbiama ekstremalioji situacija ar karantinas ir gali kilti grėsmė Seimo darbui, nes dėl objektyvių aplinkybių gali kilti pavojus Seimo narių sveikatai ir (ar) gyvybei ir Seimo nariai negali susirinkti į Seimo posėdį parlamento rūmuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo žiūrėjau

Jo žiūrėjau portretas
paskutinį posėdį tai tiesiog trūksta žodžiū - sprendžia kažkokiu veikėjų atminimų įamžinimus, pranskietis ragina gint tropiniu miškų kirtimą, Čimilytė pristatė aferiste Žiobe kuria seniai reik prie sienos statyt, ketvirta kart vadovaut vaikų teisiu gynimui Lietuvoje..Krc. vieni niekai, usakymu vartymai ir darbo imitacija

Nejaugi

Nejaugi portretas
Švenčia stačiatikiu kalėdas.

Anonimas

Anonimas portretas
dikaduoniu sutve
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių