A. Skaisgirytė teigia, kad Vakarai pasiruošę atsakyti Rusijai

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė sako, kad, jei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas remtųsi racionaliais argumentais, tai jis tikrai nesiryžtų įsiveržti į Ukrainą. Jos teigimu, Vakarų ruošiamos ekonominės sankcijos įsiveržimo atveju būtų tokio masto, kad kiekvienas save gerbiantis valstybės lyderis pagalvotų, prieš imdamasis karinių veiksmų.

„Rusija turi suvokti, kad Vakarai yra mobilizavęsi ir kad galimos invazijos kaina bus labai aukšta. Apie tai ir prezidentas Nausėda ne kartą yra sakęs. Ar Rusija nori mokėti aukštą kainą – tai yra pagrindinis klausimas. Jeigu Putinas remiasi racionalumu ir noru, kad jo šalis gyventų gerai, jis neįsiveltų į dar vieną karinį konfliktą. Tai atsakymas būtų, kad reikia deeskaluoti situaciją, reikia atsitraukti“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė A. Skaisgirytė, kartu tarsi ir sudvejodama, ar tikrai Rusijos lyderiai, priimdami sprendimus, kliaunasi racionaliais argumentais.

Rusija turi suvokti, kad Vakarai yra mobilizavęsi ir kad galimos invazijos kaina bus labai aukšta.

„Kaip žinome, kartais tie racionalūs argumentai ne visada veikia, ir tai yra tam tikras pavojus“, – pridūrė prezidento vyriausioji patarėja.

Visgi A. Skaisgirytė pažymėjo, kad Vakarų ruošiamos sankcijos Rusijai, jei ši nuspręstų įsiveržti į Ukrainą, būtų esmingai kertančios per šalies ekonomiką. Pasak jos, tokį žalos mastą turėtų įvertinti kiekvienas „save gerbiantis šalies lyderis“.

„Kokios tos sankcijos būtų, dabar smulkiai nesakysiu, tačiau žinoma, kad kalbama apie sankcijas, kurios esmingai kirstų per Rusijos ekonomikos sektorius. Tai yra pakankamai blogai, kad kiekvienas save gerbiantis šalies lyderis pagalvotų, ar verta tai daryti“, – teigė ji.

Be to, tęsė prezidento vyriausioji patarėja, Rusijos tolesni agresyvūs veiksmai sulauktų ir aktyvios NATO gynybinės reakcijos.

„Kalbame ne tik apie sankcijas, kalbame apie tam tikrus gynybinius karinius dalykus. Žinoma, kad kylant įtampai NATO šalys atitinkamai reaguoja. Lietuva yra paprašiusi pastiprinimo sau ir kitoms rytinio NATO flango sąjungininkėms“, – teigė A. Skaisgirytė.

„Mes esame labai arti veiksmų teatro ir todėl mums yra neramu, mums neramu, kas darosi aplink Ukrainą ir kas darosi Baltarusijos teritorijoje“, – apibendrino prezidento vyriausioji patarėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vincentas

Vincentas portretas
Ir atsakys, ir kaliūzėj pasėdės. Už karo nusikaltimus. Maskva turi gausybę to įrodymų.

tuoj jus išlaisvinsim.

tuoj jus išlaisvinsim. portretas
patikėję vakarais, daug lietuvių pokary išėjo į miškus kariauti

taigi

taigi portretas
"Vakarai" įtempę ausis klauso ką Astutė pasakys- Durnių laivo adjutantė :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių