Skaudžią diagnozę išgirdo ir A. Maldeikienė – vėžys

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento narė Aušra Maldeikienė serga antros stadijos krūties vėžiu, informavo portalas delfi.lt.

„Kai jūsų komentatoriai rašė, kad aš lankausi grožio salonuose Briuselyje, tai tie grožio salonai buvo Nacionalinis vėžio institutas“, – sakė A. Maldeikienė.

Nuo spalio 7 dienos politikei bus pradėta taikyti chemoterapija. Tai žurnalistams patvirtino pati politikė.

Politikė sakė, kad metus jautėsi pavargusi, pradėjus aiškintis priežastis, buvo diagnozuota liga. Ji žada, kiek tik pajėgs, dirbti.

Pagrindinis tikslas – ankstyva diagnostika

Nuolat daugėja šiuolaikinės medicinos laimėjimų kuriant įvairias priemones, skirtas išvengti vėžio, jį gydyti ir išgydyti, tačiau onkologinės ligos išlieka itin aktuali visuomenės sveikatos problema. Pasaulyje onkologinės ligos – viena iš pagrindinių mirčių ir neįgalumo priežasčių.

Krūties vėžys yra tarp aktualiausių moterų sveikatos problemų pasaulyje ir Lietuvoje – tai antra pagal dažnį piktybinė liga po plaučių vėžio ir dažniausia moterų piktybinė liga visame pasaulyje. Kasmet pasaulyje diagnozuojama daugiau kaip 1,5 mln. naujų krūties vėžio atvejų. 2012 metais naujų atvejų buvo apie 1,7 mln. (25 proc. visų vėžio atvejų). Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, krūties vėžys yra dažniausia piktybinė moterų liga. Paskutiniais Lietuvos vėžio registro duomenimis, 2012 metais Lietuvoje nustatyti 1 526 krūties vėžio atvejai (18 proc. visų moterų piktybinių navikų). Kasmet dėl šios ligos miršta virš 500 moterų.

Pasak medikų, mirtingumą nuo krūties vėžio galima sumažinti dviem būdais: nustatant naviką anksti, kol jis neišplitęs, bei taikant efektyvų šiuolaikišką gydymą.

Vėžį gydosi ir K. Brazauskienė

Praėjusią savaitę pranešta, kad prezidento Algirdo Brazausko žmonai Kristinai Brazauskienei diagnozuotas trečios stadijos vėžys.

K. Brazauskienė gydosi itin aršios formos onkologinę ligą – melanomą.  Moteris teigė, kad melanoma jau buvo pažengusi. Nors gydytojai siūlė atlikti pažeistų limfmazgių operaciją, tačiau ji atsisakė.

Gydytojų pagalbos K. Brazauskienė ieškojo ne tik Lietuvoje, bet ir Amerikoje. 

Melanoma yra agresyviausias ir pavojingiausias odos vėžio tipas. Tai labai greitai augantis ir plintantis piktybinis navikas.

Premjeras serga limfoma

Premjeras Saulius Skvernelis rugpjūčio pabaigoje visuomenei pranešė, kad serga pirminės stadijos limfoma – kraujo sistemos vėžiu, bet tikisi pasveikti po gydymo rugsėjį ir spalį.

S. Skvernelis teigė, kad jam buvo pastebėti limfinės sistemos sutrikimai per sveikatos patikrinimą po šiemet gegužę vykusių prezidento rinkimų, kur premjeras dalyvavo kaip valdančiųjų „valstiečių“ kandidatas.

„Deja, tik chirurginės operacijos metu buvo įmanoma nustatyti diagnozę“, – kalbėjo premjeras.

Vienas šalies vadovų tvirtino, kad rugsėjį ir spalį gydymo ciklai turėtų būti pabaigti, po jų gydytojai tikisi visiško pasveikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
Zinai maldeikiene kazin ar tave vezys suestu turbut tu ta vezi suesi nes gyveni kaip vampyre visus puoli visi tau blogi manau kad tu su ta savo pasiutlige ne vienam vezi ivarysi

NA NA

NA NA portretas
žmonių piktumas ,ir pavydas ,atrodo ,kad jiems tai pat reikėtu palinkėti ,nedaryk ir nelinkėk kitiems to ko pats nenorėtum sulaukti ,nes kaip sakoma ,lazda turi du galus ,ir pasiusta neigiama energija ,sugrįš pas savininką ,,,,,sėkmės ,kiekvienam pagal išgales ,,,

Janina

Janina portretas
Stiprybės,sveikatos ir daugiau rūpintis savimi,gyventi reikia ramiau,tyliau,o ne siekti pinigų ir garbės ,tie draskymasis dėl kitų,kas ką pasakė ir tt,gyvenkit ramesnį gyvenimą,rūpinkitės savo sveikata,nes tas gyvenimas toks trumpas,bet koks stresas ne į gerą,bet tikiu,kad įveiksite tą ligą ,nes Jūs esate labai stipri moteris,nepasiduokit,...
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių