A. Stulginskio žvaigždė – signatarui Č. Juršėnui ir Rados vadovui R. Stefančukui

  • Teksto dydis:

Seimo įsteigtas apdovanojimas – Aleksandro Stulginskio žvaigždė – skirta signatarui Česlovui Juršėnui ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkui Ruslanui Stefančukui.

Už tai antradienį balsavo 120 Seimo narių, nė vieno nebuvo prieš, keturi parlamentarai susilaikė.

„Neabejoju, kad šis Seimo apdovanojimas žadins kiekvieno žmogaus širdyje pagarbos ir atsakomybės jausmus, skatins didžiuotis Lietuvos istorija, branginti laisvę, kovoti už demokratines vertybes ir dirbti tėvynės labui“, – sakė Aleksandro Stulginskio žvaigždės skyrimo komisijos pirmininkas Antanas Vinkus.

A. Stulginskio žvaigždę laureatams numatoma įteikti gegužės 16 dieną.

Šis apdovanojimas skiriamas už indėlį puoselėjant parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjas.

Jį yra gavę kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ir JAV senatorius Richardas Josephas Durbinas (Ričardas Džozefas Derbinas).

Seimo 2020 metais įsteigtu apdovanojimu pagerbiama Steigiamojo Seimo pirmininko, ėjusio prezidento pareigas, A. Stulginskio asmenybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atejau

Atejau portretas
Prikakojau ,atsiprašiau ,kada bus pasmerkti komunistų nusikaltimai žmonijai, Lietuvos tautai.

Vel

Vel portretas
Socdemų komunistai juokina Lietuvą .

Kažkada

Kažkada portretas
..." minint penktąsias nepriklausomybės atkūrimo metines 1995 metais, viešai prieš tautą dėl narystės komunistų gretose atsiprašiau..." - atviravo Č.Juršėnas; Dėl "narystės"? O dėl nusikalstamos LKP veiklos? Beje, seimas suplakė į vieną nutarimą LKP įtakingo veikėjo, 1983–1988 m. LKP CK Propagandos ir agitacijos skyriaus vedėjo ir Ukrainos gerbiamo veikėjo personas; Dauguma seimo narių būtų balsavusi prieš seno nomenklatūrininko apdovanojimą...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių