Su galimybių pasais į Seimą atėję jiems priešinęsi parlamentarai nuvylė rinkėjus?

  • Teksto dydis:

Taisyklės įsigaliojo ir tautos išrinktiesiems – į Seimą jie įleisti tik su galimybių pasais ar jam prilygstančiais dokumentais. Tokių, kurie būtų neįleisti, vis dėlto, nebuvo, nors tikėtasi kitaip, praneša LNK

„Valstiečiai“ – Dainius Kepenis ir Valius Ąžuolas susitiko lauke, į Seimą bandė eiti kartu. „Jie elgiasi kaip menkystos su visa tauta. Taip pat ir su Seimo nariais“, – tarstelėjo V. Ąžuolas.

Jis bandė įvažiuoti į kiemą su mašina, bet apsauga esą pasakė: mums duotas nurodymas neįleisti V. Ąžuolo į Seimą.

Juodasis sąrašas tų Seimo narių, kurie neatsiuntė nei informacijos apie skiepą ar persirgimą, nei COVID-19 testo rezultato, išties buvo. Jų įėjimo kortelė – deaktyvuota. Tačiau tada V. Ąžuolas išsitraukė neigiamą COVID-19 testo rezultatą įrodantį dokumentą. Jei būtų jį nusiuntęs kanceliarijai, kortelė būtų veikusi iš karto. Bet parodžius COVID-19 testo rezultatą, problemos patekti į Seimą nebeliko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Už jį „valstietis“ sakė sumokėjęs 22 eurus. Tai darė, nes sakė turįs pareigą atstovauti žmonėms. O jei Konstitucinis Teismas galimybių pasą pripažins neteisėtu, pinigus ketina išsiieškoti iš Vyriausybės, nes tai – jos nutarimas.

Anksčiau Seimo protestuotojai žadėjo čia rinktis būriu. Buvo baiminamasi šturmo. Seimas pasiruošė. Jei įprastai čia stovi vienas apsaugininkas, antradienį stovėjo apie dešimt. Ant krūtinių jie buvo pasikabinę kameras. Stovėjo ir du policijos pareigūnai, bet jų pagalbos neprireikė.

Net ir D. Kepenis savo duomenis kanceliarijai, pasirodo, nusiuntė iš anksto kaip ir kiti 134 Seimo nariai. D. Kepenis COVID-19 yra persirgęs kaip ir Petras Gražulis, kuris savo duomenų kanceliarijai iš anksto neatsiuntė. Jis galimybių pasą turėjo, tačiau neturėjo Seimo nario kortelės ir buvo be kaukės, kurią netrukus gavo, ir buvo įleistas.

„Jei jie taip labai greitai pasidavė segregacijai, tai, matyt, savo rinkėjus nuvylė. Ką dabar pasakys žmonės, kurie tikėjo, kad nesiskiepyti yra ta tikroji žmogaus teisė, už kurią dabar reikia kovoti?“ – svarstė Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas.

V. Ąžuolas su D. Kepeniu anksčiau prašė leisti jiems dirbti vertėjų būdelėje, virš salės, kad nereikėtų darytis testų ir siųsti duomenų. Tačiau to jiems neleido. Todėl „valstiečiai“ žada kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ironija

ironija portretas
kurie ne kurie lauke cirko- spektaklio. kol atemet is vaiku saldaini, blogi blogi seimunai

jonas

jonas portretas
JIE TINKA TIK Į CIRKĄ

Ne i tema

Ne i tema portretas
Kodel Pietineje Klaipedos dalyje, atsukus karsto vandens ciaupa, teka siltas, o ne karstas vanduo? Moketi tai reikes kaip uz karsta? Kokius cia zaidimus zaidzia "Klaipedos vandenys"?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių