Sugedo Seimo posėdžių salės sistema: sutriko parlamento darbas

Po vidurdienio Seimo posėdžių salės balsavimo sistemos veikla atkurta, vakarinis posėdis vyks, kaip planuota, pranešė parlamento kanceliarija.

„Incidentas nėra susijęs su kibernetine ataka – jį sukėlė programinės įrangos klaida“, – nurodoma pranešime.

Ketvirtadienio rytą į posėdį susirinkę parlamentarai negalėjo pradėti darbo, nes neveikė IT sistema. Dėl to nebuvo galima užsiregistruoti, užsirašyti kalbėti dėl motyvų ir pan.

Iš pradžių tikėtasi, kad sistemą pavyks sutvarkyti per dešimt minučių, tačiau to nepadarius ir per valandą, nutarta rytinio plenarinio posėdžio atsisakyti, surengti tik vakarinį.

„Deja, dar nepavyksta sutaisyti technikos, šiek tiek rimtesnis gedimas negu manyta iš pradžių, todėl siūlau rinktis į popietinį posėdį 14 valandą, o 13.30 val. – seniūnų sueiga, pakalbėsime apie darbotvarkę, jeigu bus poreikis, ką pakoreguosime“, – pasiūlė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Kanceliarija patvirtino, kad sutvarkius sistemą, vakarinis posėdis vyks kaip planuota – nuo 14 valandos.

Komentuodama situaciją žurnalistams Seimo vadovė teigė, jog dėl susiklosčiusios situacijos „jokios tragedijos nėra“, bet tai gali būti ženklas, kad 2007 metais įdiegtą programą reikėtų tobulinti.

V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad dėl vakariniame posėdyje svarstomų klausimų ir jų eiliškumo apsispręs Seimo seniūnų sueiga, ir dėl to bus ieškoma sprendimo su opozicija.

Ketvirtadienį parlamentarai planavo išklausyti žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko atsakymus į opozicijos inicijuotos interpeliacijos klausimus, galutinai apsispręsti dėl prezidento vetuoto vadinamojo nacionalinių sankcijų įstatymo, balsuoti dėl neteisėtų migrantų apgręžimo tvarkos įteisinimo įstatymu, svarstyti nedidelio kiekio kanapių ir jų produktų turėjimo savo reikmės dekriminalizavimą, pradėti nagrinėti Vyriausybės teikiamą vadinamąjį bankų solidarumo mokestį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
sugedo todel kad ten ireminti robotai o ne zmones o sie neuzprogramuoti savisusitvarkymui kur reik spec ialisto zmogaus o jo ner tai /kazkas/ siems padarams ir parupino apmokamas atostogas MM saskaita ko ne /rojus/ visoje sioje pekloje ???z=0

Bukalaurai paliks be cipritizuotų pinigų

Bukalaurai paliks be cipritizuotų pinigų portretas
ir ciprizuotų socialinių tiklų expirtų :D Dobrowolska Tiesioji Modeina, Morgana Dozės Skaistuolė, kaip davar išsisuks Žydų Šeimų Susirinkimas?!

Itarus

Itarus portretas
Galimai konservai reguliuoja sistema, kaip jiems reikia...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių