Sureagavo į Prezidentūros kritiką premjerui: tai panašu į provokaciją

Vyriausybė sureagavo į prezidento patarėjo Jaroslavo Neverovičiaus kritiką premjerui Sauliui Skverneliui.

Ministro pirmininko patarėjas Skirmantas Malinauskas teigia, kad „visiška nesąmone“ premjero teiginius pavadinęs ir apgailestavimą dėl, J. Neverovičiaus teigimu, „žemai kritusio“ S. Skvernelio, išreiškęs šalies vadovo Gitano Nausėdos patarėjas tiesiog eskaluoja situaciją ir neprisideda prie konstruktyvaus bendravimo.

S. Malinausko teigimu, prezidento patarėjo antradienį išsakyta reakcija į premjero pareiškimą, esą kritika, tenkanti susisiekimo ministrui J. Narkevičiui, yra deklaruojama tautiniu pagrindu, apskritai neturi analogų Lietuvos politikoje.

„Tai, kas šiandien nuskambėjo iš prezidento patarėjo lūpų, nekalbant apie turinį, bet kalbant apie formą, yra kažkas naujo Lietuvos politikoje. Tikrai labai sunku prisiminti šalies vadovų, prezidentų, Seimo pirmininkų, premjerų patarėjus, kalbančius tokia leksika“, – Eltai sakė S. Malinauskas. Jo teigimu, tokia patarėjo užimta pozicija neprisideda prie konstruktyvių Vyriausybės ir Prezidentūros santykių kūrimo.

„Leksika, kuri yra naudojama prezidento patarėjo, ji niekaip neprisideda prie konstruktyvaus pokalbio ar diskusijos. Priešingai, tai labiau prisideda prie eskalavimo (...) Įsivaizduokite, jei kažkas iš premjero komandos kokią nors prezidento iniciatyvą arba mintį vertintų kaip absoliučią nesąmonę. Kokia reakcija būtų? Reikėtų tiesiog laikytis politinės kultūros ir taip žemai nekristi“, – teigė S. Malinauskas, užsimindamas, kad išsakytus J. Neverovičiaus žodžius galima vertinti ir kaip prezidento turimą nuomonę.

Tai, kas šiandien nuskambėjo iš prezidento patarėjo lūpų, nekalbant apie turinį, bet kalbant apie formą, yra kažkas naujo Lietuvos politikoje.

„Patarėjas yra samdomas specialistas, kuris savo poziciją derina su vadovu. Tad jeigu mes tokiu būdu bendrausime ir tokia leksika šnekėsime ir vertinsime vienas kito poziciją – kalbėti apie sutarimą ar bendrą darbą Lietuvos labui būtų tikrai labai sudėtinga“, – pridūrė jis.

S. Malinauskas sutiko, kad S. Skvernelio pareiškimas, esą susisiekimo ministrui J. Narkevičiui deklaruojama kritika turi tautinį pagrindą, yra diskutuotinas. Tačiau, kartu pabrėžė jis, ir į tokią premjero nuomonę negalima reaguoti taip, kaip buvo sureaguota patarėjo.

„Galima diskutuoti, kiek ji (S. Skvernelio nuomonė – ELTA) yra pagrįsta ar nepagrįsta, tai yra jautri tema. Tačiau šiuo atveju šnekant tokia leksika tikrai yra labai sunku kalbėti konstruktyviai. Tai panašu į emocijas ir provokaciją iš patarėjo pusės“, – teigė S. Malinauskas.

Pats Vyriausybės vadovas, užsiminė S. Malinauskas, savo vertinimą pateiks trečiadienį, po Vyriausybės posėdžio.

ELTA primena, kad antradienį J. Neverovičius „Žinių radijui“ pareiškė, kad premjero portalui „Delfi“ išsakyti teiginiai, esą kritika susisiekimo ministrui turi tautinį pagrindą, yra „visiška nesąmonė“, o pats Vyriausybės vadovas tokiais pasisakymais „žemai krito“.

„Man liūdna, kad Lietuvos ministras pirmininkas taip žemai nukrito ir kad tokius nepagrįstus kaltinimus formuluoja“, – „Žinių radijui“ sakė J. Neverovičius. Patarėjas pridūrė, kad, jo manymu, pats S. Skvernelis į politinį kontekstą įtraukia tautinių mažumų klausimą, taip siekiant pridengti sunkiai sprendžiamas Vyriausybės problemas.

J. Neverovičius taip pat pabrėžė, kad premjero deklaruoti teiginiai neturėtų būti vertinami rimtai.

„Tai yra absoliuti nesąmonė, tai yra nusišnekėjimas, žemas lygis ir reikia kuo greičiau baigti tokias nesąmones, susikaupti ties tais darbais, kurių visi piliečiai laukia“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "Patarėjas yra samdomas specialistas, kuris savo poziciją derina su vadovu" - BŪTENT, bet - kas tuo vadovu yra 'konservų' Trojos arkliams?.. O šie tokių visur prikaišė, irne tik pata-RRR-ėjais.

Š... malėjas

Š...  malėjas portretas
Jei Milliūtė Malinauską pavadino šūdmaliu,tai pasakė labai teisingai ir tiksliai.Argi jis ką nors kitką sugeba malti? Ir tą š... mala iš tuščio į kiaurą.

Tiesa akis bado

Tiesa akis bado portretas
J.Neverovičius yra lenkas,o ne koks tuteišas, kaip tas visas Tamoševskio klanas,remiamas karbauskinės šutvės.O tikri lenkai yra ir kultūringi,ir garbingi žmonės.O dėl Skvernelio...juk turi būti dėkingas ne tik,be abejo,už keliuką.Be to,juk ir ligos poveikis daro įtaką neadekvačiam elgesiui.Na o dėl Malinausko...Jei kalbės kitaip,paprasčiausiai bus išspirtas kaip ne pagal poreikį lojantis nereikalingas šuo.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių