V. Mitalas: V. Jurgutis ir A. Belickaitė turėjo trauktis anksčiau

Seimo Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas džiaugiasi, kad po klausimų dėl galimo nepotizmo nauja „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta Agne Belickaite ir jos sutuoktinis ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis pasitraukė iš pareigų, tačiau sako, kad jie tai turėjo padaryti anksčiau.

„Aš džiaugiuosi tokiu jų sprendimu, manau, kad jie turėjo būti padaryti anksčiau“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V. Mitalas.

V. Jurgutis apie atsistatydinimą pranešė trečiadienį vakare, A. Belickaitė apie pasitraukimą – ketvirtadienį ryte.

V. Mitalas sako, kad jie padarė klaidą, nenumatę galimo interesų konflikto.

„Situacija nėra maloni, nėra gera, nes yra keliamas klausimas dėl valstybės valdomų įmonių skaidrumo. Man atrodo, kad viešuosiuose reikaluose, viešajame sektoriuje tikrai labai svarbu asmeniškai daryti sprendimus ne tik vengiant interesų konflikto, bet ir vengiant interesų konflikto regimybės. Jeigu jie to nepadaro, aš tai vertinu kaip klaidą“, – kalbėjo parlamentaras.

„Yra didelis debesis, kuris užslinko ant šios temos ir vienintelis kelias, kaip tą debesį galima suvaldyti, yra išeiti labai aktyviai net iš regimybės zonos“, – pridūrė V. Mitalas.

Yra didelis debesis, kuris užslinko ant šios temos ir vienintelis kelias, kaip tą debesį galima suvaldyti, yra išeiti labai aktyviai net iš regimybės zonos.

A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta praėjusią savaitę, ji taip pat yra ekonomikos ir inovacijų ministrės, Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės artima draugė, bendraklasė ir universiteto bendramokslė.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą Marių Skuodį į postą delegavo Laisvės partija.

LTG grupės direktorius Egidijus Lazauskas sako pasirinkęs A. Belickaitę į korporatyvinių reikalų direktorės pareigas dėl jos profesionalumo iš kelių atrinktų stipriausių kandidatų, bet žadėjo kreiptis į išorės auditorius, kad šie dar įvertintų atrankos procedūrą.

V, Mitalo teigimu, A. Armonaitė dėl šios situacijos atsistatydinti neturėtų, nes partijai apie A. Belickaitės dalyvavimą konkurse nebuvo žinoma.

„Ministrė tikrai neturi trauktis, nes, žinote – ministrė politikė, kaip ir aš, dalyvaujame partijos sprendimų priėmime, esame prie stalo, kai svarbiausi klausimai svarstomi. Jokiame formate nebuvo žinoma nei intencija dalyvauti konkurse, nei pats konkurso dalyvavimo faktas. Kai klausiate, ar aš kažką, ar kiti politikai šioje situacijoje galėjo ką nors padaryti, aš atsakymo neturiu“, – sakė V. Mitalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Teisingai,bet anksčiau nepasitraukė,Mitalui dar nevėlu....

Turėjo trauktis.

Turėjo trauktis. portretas
Ech, galėjo anksčiau pasitraukti, pasinaudodami geru Bartoševičiaus pavyzdžiu. Žmogus net iš tolimos Čilės, po darbo rašė pasitraukimo pareiškimą net atsisakydamas laukiančios puikios kelionės po Indijos įžymybes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių