V. Sinkevičius gina T. Tomiliną: jis yra politikas su stuburu, kažkam tai tapo problema

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius trečiadienį pasmerkė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sprendimus nušalinant parlamentarą Tomą Tomiliną nuo partinių postų.

Šiuo metu narystę partijoje dėl europinių pareigų susistabdęs V. Sinkevičius feisbuke rašė, kad T. Tomilinas atribotas nuo LVŽS valdymo, nes „per dažnai reiškia kitokią nuomonę, nei priimtina siauram valdančių asmenų rateliui“.

„Jiems nereikia žmogaus, kuris turi vertybes, įsitikinimus, kuris tarnauja ne ambicijoms, o žmonėms. Tomas buvo ir yra politikas su stuburu, o ne prisitaikėlis „politikautojas“. Ir tai kažkam tapo problema“, – sakė Europos Komisijos narys.

Tomas buvo ir yra politikas su stuburu, o ne prisitaikėlis „politikautojas“

LVŽS tarybos posėdyje trečiadienį T. Tomilinas buvo atšauktas iš „valstiečių“ šešėlinės Vyriausybės socialinių reikalų ir darbo ministro pareigų.

Taryba taip pat rekomendavo Seimo „valstiečių“ frakcijai spręsti dėl jo galimybės toliau eiti frakcijos seniūnės pavaduotojo pareigas klausimą. Be to, ji pasiūlė T. Tomilinui pačiam atsistatydinti iš užimamų partijos pirmininko pavaduotojo ir valdybos nario pareigų.

T. Tomilinas po tarybos posėdžio patvirtino šių postų atsisakysiąs.

Sankcijos „valstiečiui“ pritaikytos dėl jo paramos įstatymo projektui, kuriuo būtų įteisinta lyčiai neutrali partnerystė. Partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad T. Tomilinas išdavė partijos vertybes ir rinkėjus, kurie už jį balsavo.

V. Sinkevičius tvirtino, kad jam keista apie tai skaityti.

„Tomas yra būtent tas žmogus, kurio dėka socialiniai klausimai visuomet buvo LVŽS darbotvarkės prioritetų viršūnėje. Kuris siūlė ir aktyviai palaikė sprendimus, šiandien padedančius tūkstančiams Lietuvos šeimų“, – sakė eurokomisaras.

„Tomas yra tikras ir nuoširdus žaliasis, o ne „žaliai paspalvintas“. Tiesą sakant, jis buvo vienas pirmųjų žmonių, kurie savo aistra žaliajai politikai paskatino ir mane ja tikėti ir dirbti vardan bendrų tikslų“, – pridūrė jis.

„Šiandien Tomą norima padaryti „persona non grata“ partijoje, kuria jis tikėjo net ir sunkiausiais ir beviltiškiausiais jos egzistavimo laikais.

Ką gi, panašu, kad tie laikai sugrįžo“, – kalbėjo V. Sinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
DIDELĖ PAGARBA JUMS GER KARBAUSKI IR JUSU SUKURTAI VALSTIEČIU PARTIJAI BUKIT VIENINGI TAUTA LAUKIA JUSU GRĮŽTANT O ŠIUKŠLĖS PATIS ATKRIS IŠSIDUOS

  portretas
ASILU ARMIJA PRASTUMTI VALSTIEČIU PASIJUTO ĮPATINGI TOMILINAS SINKEVIČIUS SKVERNELIS MALINNAUSKAS JAUNI VYRAI PASTATYTI DIRBTI IGAVO PASITIKĖJIMA SUPER GERAS PAREIGAS PASIREIKŠTI DIRBTI TAUTAI KELTI LIETUVA IŠ VARGO O KARBAUSKIS PROTINGAS TAUTOS ŽMOGUS NET NEGALVOJO KAD TIE JAUNI ŽMONĖS YRA TAUTOS KENKĖJAI KURIEMS RUPI TIK TURTAI TAI LIETUVIOS ŠIUKŠLYNAS IŠKRYPĖLEI MELAGIAI SUKČIAI Kas dabar jus Malinauskas kaip koks nevykėlis bando kur nors prisiplakti tik išdavikai niekam nereikalingi TOMILINAI EIK LAUK TAUTA TAVIMI NEPASITIKI O SINKEVIČIUS GAL ATRAS BRIUSELYJA SAVO GĖJU LIGA Skvernelis tikrai neteisėtai pralošė teisma bet tauta vos 6 komentarai ir tie ne jo naudai tik dėka valstiečiu palaikimo galėjo pretenduoti i prezidentus bet dievulis matyt apsaugojo lietuva nuo tokiu niekšeliu Visa europa skesta tai dievo rykštė iškripimam vaiku niekinimam žmonijos naikinimui užpils nušluos nuo žemės nevykelius

onute

onute portretas
NU JUS TEN STUBURINIAI ŠIKININIAI SINKEVIČIAU KADA AUSKARA ISISEKSI JAU KAIP IR LAIKAS PAIMK PAVIZDI IŠ PROFESIONALO STUBURINIO BERESNEVIČIAUS IR LUPITES NUSIDAŽYK TURITE SKYRTIS IŠ TU KAIP TU SAKAI MAŽUMU KURIE NEIVERTINA SPECA ŠUDU STUMDIJOJU ŠAIKA TOMYLINA SLUŠNI TAPINOIDA SUSIKURKIT SAVO PIDER ŽENKLA O TAI DAR NETYČIA ŠALIA ATSISESIM JUK KALINIAI IR TIE GĖDIJASI ŠALIA SĖDĖTI TIK PIDARAI SEDA ŠALIA PIDARO AŠ TAI SEIME STEBIU IR RAŠAU KURIE ŠALIA MAN VISI NE VYRAI O GĖJAI
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių