A. Veryga sukritikavo A. Dulkio koronaviruso valdymo strategiją: aš matau daug blaškymosi

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Seime vyko Valstiečių ir žaliųjų frakcijos bei sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio pokalbis. Kaip A. Dulkio darbus vertina buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, aiškinosi LNK.

Susitikime dalyvavęs A. Veryga sakė: „Mes A. Dulkį pasikvietėme ne kritikuoti. Norėjome gauti atsakymus į klausimus, jų daug uždavėme. Galiu prisipažinti, kad nespėjau visų paklausti, turiu be galo daug klausimų. Formatų, kur gali klausti ministro, nėra labai daug. Pagyriau jį už ministerijos poziciją dėl alkoholio kontrolės įstatymo pataisų, tikrai džiaugiuosi, kad išlieka nuoseklumas. Bet, aišku, turėjome tikrai daug klausimų, aš tikrai ne į visus gavau atsakymus arba bent jau konkrečių atsakymų į kai ką negavau. Aišku, kalbėjome apie vakcinaciją, apie tai, kodėl mes esame neįveiklinę kai kurių dalykų. Man nėra aiškaus atsakymo, kodėl kai kurie mechanizmai nėra įveiklinti. Mūsų kolegoms frakcijoje rūpėjo planuojama sveikatos priežiūros įstaigų pertvarka, norėjome konkretesnių atsakymų apie tai, kaip planuojama, kas planuojama daryti. Prisipažinsiu, aš negavau kai kurių atsakymų, man iki šiol yra neaišku. Aš tikiuosi, kad mes juos išgirsime Sveikatos reikalų komitete. Aš dėkingas, kad mes tokį formatą turime, norėtųsi tą matyti dažniau, gal tada ir nesusišnekėjimų būtų mažiau“.

A. Dulkys paaiškino, kad pokalbis buvo naudingas ir jam: „Be abejo, pokalbis negali būti nenaudingas susitikime, kuriame dalyvavo iš viso keturi sveikatos apsaugos ministrai. Tikrai nedaug tokių posėdžių būna. Manau, kad išgirdau įdomių įžvalgų, kai kurias turėčiau dar gerai apgalvoti, nes ne visoms aš pritariu. Mano ir mano komandos noras yra inicijuojant sveikatos apsaugos reformą daugiau įtraukti savivaldą ir jų žmones į tą etapą, kuriame yra sprendžiama. Kaip mačiau susitikime, yra ir kitokių nuomonių. Kai kuriems klausimams reikia daugiau susitikimų, sutinku su gerbiamu kolega Aurelijumi. Tikėtis, kad susirinkome valandai keliolika žmonių ir kad mes per tas 60 min. visi paklausim, visi išgirsim ir dar suprasim ir suvoksim apie visos sveikatos apsaugos sisteminius dalykus, būtų klaida. Pritariu, kad tų susitikimų tikrai reikės ir Sveikatos reikalų komiteto kontekste, ir frakcijos kontekste. Visą laiką bus miela toliau bendradarbiauti“.

Aš kiekvieną dieną dirbu, kiekvieną dieną darau klaidas ir kiekvieną rytą pradedu su mintimi, kad šiandien padarysiu viską, ką galiu geriausio.

A. Dulkys pripažino, kad kritika, kurios sulaukė, buvo pelnyta: „Kurį Europos Sąjungoje sveikatos ministrą kritikuoja nepelnytai? Žinoma, kad pelnytai. Aš manau, kad visus politikus reikia kritikuoti ir bet kuris kritikavimas bus pelnytas. Aš kiekvieną dieną dirbu, kiekvieną dieną darau klaidas ir kiekvieną rytą pradedu su mintimi, kad šiandien padarysiu viską, ką galiu geriausio, bet tai nereiškia, kad aš pritariu viskam, ką išgirdau“.

A. Veryga A. Dulkiui palinkėjo nuoseklumo: „Mes esame pateikę labai daug tokių konkrečių siūlymų ir šešėlinės ministerijos formatu, ir bendrai. Pagrindinis noras ir prašymas yra daug kartų sakytas – nesiblaškyti, nes aš matau daug blaškymosi ir energijos švaistymą ten, kur dar nereikia jos švaistyti. Kad ir apie tą trečią vakcinos dozę. Yra gerų iniciatyvų, kurios iki šiol yra pilnai neįveiklintos. Aš džiaugiuosi, ministras pasakė, kad daugiau rajonų jau įsitraukė į paštininkų, slaugytojų formatą, kur yra važiuojama į namus. Bet dabar jau mes turime rugsėjo vidurį, jau prasideda peršalimo sezonas. Tą reikėjo daryti birželį. Šita grupė yra likusi nepaskiepyta. Taip, mes visi jautėme spaudimą peršokinėti į kitas grupes, reikėjo naudoti tą mechanizmą, kol šitos grupės neprisisotino, bet nereikėjo pamiršti vyresnio amžiaus, dėl kurio dabar yra kalbama apie karantiną. Mano palinkėjimas kolegai yra kai kuriuos darbus dėti į šoną. Visi dalykai yra svarbūs, bet mokėti prioritetizuoti, imtis tų dalykų, kurie leistų apsaugoti sistemą, yra kritiškai svarbu“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
KOKS JIS BŪNA GUDRUS,KAI UŽ NIEKĄ NEBEATSAKO.

Abu

Abu portretas
Abu apgailėtini tautos žudikai.

jjuzas

jjuzas portretas
Visiškas dauniukas mūsų tas plikiukas
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių