Viceministrė Ž. Simonaitytė paaiškino, kodėl traukiasi iš pareigų

sveikatos apsaugos viceministrės pareigų besitraukianti Živilė Simonaitytė sako, kad po metų šiose pareigose atėjo laikas naujiems iššūkiams, o jos darbus sėkmingai perėmė nauji ministro komandos nariai.

„Metas kitiems darbams, kitiems iššūkiams, ir viskas. Dėl to ir sprendimas toks. Nelabai daugiau kokių nors argumentų ir yra. Šitame etape yra pasipildžiusi komanda. Mes kai startavome, buvau viena, tada prisijungė kita viceministrė, dabar jau yra ir kiti žmonės“, – BNS penktadienį teigė postą paliekanti viceministrė.

„Šitame etape aš nebesu tas žmogus, kuris turi tiek daug daryti, kiek dariau pradžioje, ir mano gyvenime ateina kitas etapas, o kiti žmonės perims, tęs tuos darbus ir viskas bus gerai“, – sakė ji.

Ž. Simonaitytės teigimu, į sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio komandą ji buvo paprašyta ateiti dirbti „pačiu karščiausiu laikotarpiu“.

Metas kitiems darbams, kitiems iššūkiams, ir viskas. Dėl to ir sprendimas toks.

„Šitame etape, įvertinus ir savo asmeninę ateitį, kaip aš ją įsivaizduoju, ir Sveikatos apsaugos ministerijos komandos galimybes, sutarėme, kad yra tas etapas, kai aš galiu atsisveikinti“, – dėstė ji.

Penktadienis – paskutinė viceministrės darbo diena.

Sveikatos apsaugos ministerijos išplatintame pranešime A. Dulkys teigė itin vertinantis Ž. Simonaitytės indėlį.

„Živilė labai sustiprino mūsų komandą. Nuo pat pradžių dirbome ranka rankon per bene sudėtingiausią pandemijos laikotarpį, kai reikėjo žaibiškai sukurti visą vakcinavimo strategiją, sustyguoti testavimo procesus ir užkardyti visas įmanomas COVID-19 pandemijos grėsmes“, – tvirtino ministras.

„Esu jai dėkingas už pasitikėjimą manimi, ryžtą ateiti į šias atsakingas pareigas ir nenuilstamą darbą per pastaruosius metus. Jos Lietuvos žmonių sveikatos labui skirti metai buvo daugiau nei galėjau tikėtis, dirbant tokiomis sudėtingomis sąlygomis. O šiandien gerbiu Živilės norą ir apsisprendimą rinktis kitą savirealizacijos kelią. Linkiu jai didžiausios sėkmės“, – sakė A. Dulkys.

Eidama sveikatos apsaugos viceministrės pareigas, Ž. Simonaityte buvo atsakinga už COVID-19 pandemijos valdymą, kuravo finansų, teisėkūros sritį, bendradarbiavimą su Lietuvos bei užsienio institucijomis ir organizacijomis.

Sveikatos apsaugos viceministrės pareigas ji ėjo kiek ilgiau nei metus – nuo pernai gruodžio vidurio.

Ž. Simonaitytė iki tol buvo valstybės kontrolieriaus pavaduotoja, dar anksčiau – Valstybės kontrolės Valdymo audito departamento direktorė. Ji Vilniaus universitete yra įgijusi socialinių mokslų daktaro laipsnį.

Politikė Valstybės kontrolėje drauge dirbo su dabartiniu sveikatos apsaugos ministru A. Dulkiu, jis ir pakvietė Ž. Simonaitytę eiti viceministrės pareigas.

A. Dulkys Valstybės kontrolei vadovavo penkerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Svarbiausia laikyti lukiskes tuscias paruostas netoli reiks vezti

Anonimas

Anonimas portretas
Mato kad bus riesta tai ir skuba laiku atsitraukti, nes su laiku šiai vyriausybei teks atsakyti už mūsų gyvybes dėl vakcinavimo ir dėl psichologinio spaudimo.Jie privalės atsakyti.

Budulis

Budulis portretas
Žmoga...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių