Viešinimuisi žiniasklaidoje 95 parlamentarai pernai išleido 105 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais 95 Seimo nariai iš parlamentinei veiklai jiems skiriamų lėšų įsigijo viešosios informacijos rengėjų paslaugų ir tam išleido 105 tūkst. eurų, skelbia LRT Tyrimų skyrius.

Teigiama, jog pinigai keliavo į parlamentarų giminaičių ir bendražygių valdomas žiniasklaidos priemones, leisti viešųjų ryšių konsultantams ir sveikinimams regionų leidiniuose.

Didžiausią sumą – 5 tūkst. eurų per metus – išleido Seimo narys aplinkos ministras Simonas Gentvilas. 1,2 tūkst. eurų ministras panaudojo transliacijai iš Liberalių idėjų festivalio, kurį organizavo jo atstovaujamas Liberalų sąjūdis.

LRT Tyrimų skyriaus duomenys rodo, kad Seimo narys Bronislovas Matelis už viešosios informacijos rengėjų paslaugas pernai sumokėjo beveik 2 tūkst. eurų. Daugiau kaip 1,2 tūksT. eurų nukeliavo bendrovei „Panevėžio rytas“, leidžiančiai Panevėžio rajono laikraštį „Panevėžio kraštas“. Iki tapdamas Seimo nariu šią bendrovę valdė pats B. Matelis, dabar vienintelė leidinio savininkė ir vadovė yra jo sutuoktinė.

Tuo metu parlamentaras Remigijus Žemaitaitis, išleidęs 3,8 tūkst. eurų, sako taip prisidedantis prie regioninių laikraščių finansavimo.


Šiame straipsnyje: politikaiviešinimaspinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių