Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje darbą pradeda Baltijos Asamblėja

2015-11-19 05:02
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Vilniuje ketvirtadienį prasideda 34-oji Baltijos Asamblėjos (BA) sesija, kurią kartą per metus rengia pirmininkaujanti šalis.

Keturiose Asamblėjos sesijos dalyse politikai ir ekspertai aptars užsienio ir saugumo politikos, ūkio, sveikatos apsaugos klausimus: bendrų transporto ir infrastruktūros projektų plėtojimą regione, Baltijos valstybių bendradarbiavimą kibernetinio saugumo ir kibernetinės gynybos srityje, Europos Sąjungos vidaus ir išorės saugumo aspektus.

Baltijos Asamblėjos renginiuose dalyvaus Latvijos Saeimos vadovė Inara Mūrniecė ir Estijos parlamento pirmininkas Eikis Nestoras, taip pat trijų Baltijos valstybių užsienio reikalų ministrai, kiti svečiai, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Sesijos metu bus įteikti Baltijos Asamblėjos apdovanojimai. Meno premiją šiemet gauna dirigentas Modestas Pitrėnas, literatūros premiją - latvių rašytojas Marius Berzinis, mokslo - estų politologai Clarita-Eva Pettai ir Vello Pettai.

Baltijos Asamblėjai kasmet pasikeisdamos pirmininkauja Lietuva, Estija ir Latvija. Lietuva pirmininkavimą BA baigs ir perduos Latvijai gruodžio 31 dieną.

Baltijos Asamblėja yra Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų bendradarbiavimo tarptautinė organizacija, įkurta 1991 metų lapkričio 8 dieną Taline.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų