VRK perskaičiuos rinkimų rezultatus Panerių-Grigiškių vienmandatėje apygardoje

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį nusprendė dėl netvarkingų rinkimų protokolų perskaičiuoti Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus Panerių-Grigiškių vienmandatėje apygardoje.

„Panerių-Grigiškių apygardoje yra problema, kadangi šiai dienai mes neturime nei pateiktų protokolų pagal nustatytus reikalavimus, nei kitų dokumentų. Pirmininkas šiandien buvo atvažiavęs (...) ir atgal išvažiavo, kadangi atvežė daug protokolų, kur nėra iš viso nė vieno apylinkės nario parašo, tai jis išvažiavo rinkti parašų, tvarkyti ir žadėjo atvažiuoti“, – apie problemas šioje apygardoje pasakojo VRK narė Svetlana Misevičienė.

„Taip pat yra skundas-reikalavimas perskaičiuoti šiuos rinkimų rezultatus. Mes šiandien irgi svarstysim šį klausimą ir manau, kad turim patenkinti šį reikalavimą“, – pridūrė ji.

Bendru sutarimu komisijos nariai nusprendė vėliau posėdyje padaryti pertrauką ir patys perskaičiuoti šioje apygardoje gautus balsus.

Komisijos narys Tauras Rutkūnas taip pat iškėlė klausimą dėl šios apygardos rinkimų komisijos pirmininko atsakomybės, šis klausimas taip pat bus svarstomas posėdyje kiek vėliau.

Panerių-Grigiškių apygardoje į antrąjį Seimo rinkimų turą pateko bemaž 30 proc. balsų surinkusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Agnė Bilotaitė ir Laisvės partijos kandidatė Rita Balčiūnaitė, surinkusi 11,74 proc. balsų.

Trečiojoje vietoje liko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatė Renata Cytacka, ji surinko 11,21 proc. balsų. Tarp antros ir trečios vietos – 69 balsų skirtumas.

Vyriausioji rinkimų komisija sekmadienį ėmėsi tvirtinti Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus visose vienmandatėse apygardose.

Taip pat nuspręsta perskaičiuoti Deltuvos pietinėje apygardoje esančios Upninkų apylinkės balsus, to imtasi dėl itin didelio negaliojančių rinkimų biuletenių skaičiaus – apie 10 procentų. Rinkimų rezultatų visoje apygardoje šis perskaičiavimas neturėtų pakeisti. Skundą dėl šios apylinkės rezultatų pateikė Centro partijos-tautininkų kandidatas Kristupas Krivickas.

Visose kitose vienmandatėse rinkimų apygardose pagrindo perskaičiuoti balsus nerasta, jų rezultatai turėtų būti patvirtinti po posėdyje paskelbtos pertraukos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mekeke

mekeke portretas
Negi tai rinkimai,kada lyg siol nera komisijos nariu parasu,o rezultatai skelbiami.Cia vercia padoru zmogu susimastyti.O stebina tai ,kad tradicineje lenku teritorijoje laimi Bilotaite?

Aha!

Aha! portretas
Sukčiavo Bilotaitė!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių