Vyriausybė sudaro mažiau darbo grupių

  • Teksto dydis:

Socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė pastaraisiais mėnesiais smarkiai sulėtino darbo grupių įvairiais klausimais sudarymo procesą.

"Verslo žinios" rašo, kad nuo 2012 metų gruodžio iki dabar p. Butkevičius pasirašė potvarkius dėl 42 darbo grupių sukūrimo. Intensyviausiai šis darbas vyko šių metų sausio-gegužės mėnesiais, tuomet sudarytos net 28 darbo grupės. Toks spartuoliškas tempas sukėlė Seimo opozicijos, politikos apžvalgininkų nuostabą, o vėliau ir ironiškų komentarų. Tačiau pastaruoju metu darbo grupių kūrimas akivaizdžiai prislopęs.

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis sakė, kad "darbo grupių sudarymo konvejeris" pradėjo lėtėti natūraliai: „Kai Vyriausybė pradėjo dirbti pernai gruodį, buvo kur kas daugiau programinių klausimų, reikalaujančių suderinimo ekspertų ir specialistų grupėse. Tarkim, mokesčių klausimai. Tik pradėjusi dirbti Vyriausybė turėjo revizuoti visus su mokesčiais susijusius klausimus, rasti, kas šioje srityje būtina keisti pirmiausia. Po to, kai tie pakeitimai atlikti, šis klausimas nebėra toks aktualus, kaip buvo pačioje pradžioje."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių