Ž. Pavilionis: kurtos situacijos, kad prezidento ir užsienio reikalų ministro pozicijos išsiskirtų

Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovas konservatorius Žygimantas Pavilionis teigia, kad sušlubavusiems prezidento Gitano Nausėdos ir užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio santykiams įtakos galėjo turėti prezidento vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė.

„Aš žinau puikiai tam tikrus epizodus, kur sąmoningai buvo kuriamos situacijos, kad prezidento ir užsienio reikalų ministro pozicijos išsiskirtų. Ir turiu surinkęs tam tikrus įrodymus, paprašiau pateikti tam tikrą informaciją, kuri galbūt galėtų paneigti mano surinktus duomenis, pavyzdžiui, apie Merkel skambutį, tai, deja, atsakymų nesulaukiau“, – antradienį portalo lrytas.lt laidoje „Ne spaudai“ kalbėjo Ž. Pavilionis.

Anot Užsienio reikalų komiteto vadovo, prezidento skambutis Vokietijos kancelerei Angelai Merkel yra tik vienas iš daugelio pavyzdžių.

„Tai nėra tik šis atvejis, yra ir ambasadorių paskyrimai, kuriems siūloma atšalti, sušilti, jie kaltinami tam tikrais ryšiais su manimi asmeniškai, nors 25 metus dirbdamas diplomatijoje turiu ryšių su visais įmanomais ir neįmanomais diplomatais Lietuvoje“, – kalbėjo Užsienio reikalų komiteto vadovas.

Ž. Pavilionis pridūrė, kad klausimų kyla ir dėl A. Skaisgirytės bendravimo su „Avia Solutions Group“ valdybos nariu, buvusiu Europos Sąjungos ambasadoriumi Afganistane Vygaudu Ušacku.

„Yra klausimų taip pat ir dėl Skaisgirytės bendravimo su tam tikrais žinomais verslo atstovais, kurie intensyviai susitikinėja su kai kurių autokratinių valstybių ambasadomis Vilniuje (Ž. Pavilionis patikslino, kad kalbama apie Vygaudą Ušacką – ELTA), yra daug klausimų, į kuriuos nesulaukiame atsakymų“, – kalbėjo Ž. Pavilionis.

ELTA primena, kad, įvykus Aiaksandro Lukašenkos pokalbiu su Vokietijos kanclere A. Merkel, G. Landsbergis teigė, kad Vyriausybė informaciją apie tai gavo ne iš Prezidentūros, o iš užsienio partnerių. Ministras akcentavo, kad tai yra labai negera praktika.

Šalies vadovas tikino, kad G. Landsbergio išsakyta kritika dėl to skambučio nėra pagrįsta. Prezidentas pažymėjo, kad veikiausiai G. Landsbergis tikrai buvo informuotas apie antrąjį, o ne apie pirmąjį Vokietijos lyderės pokalbį su A. Lukašenka.

Tuo tarpu prezidento patarėja A. Skaisgirytė teigė kad Prezidentūra tą pačią dieną buvo informuota apie A. Merkel skambutį A. Lukašenkai. Tai, kad ši informacija nepasiekė Vyriausybės ar Užsienio reikalų ministerijos, patarėja nesureikšmino.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valentinas

Valentinas  portretas
Pavilionis, JAV rinkimų metu puolė ir dabartinį prezidentą, bet matyt gavo nurodymą iš "viršaus" užsikišt".Dabar tas pats "viršus" liepė aploti savą Prezidentą. Teisingai lyderis paskė"šunauja".

Zemaitis

Zemaitis portretas
Kada bus atskleistas arabisku kgbistu klanas, jau 30 metu griaunantis Lietuva?!

Iš tikrųjų

Iš tikrųjų portretas
ponas Ž.P. daugiau "pridirbo diplomatijoje" kalbėdamas su Rusijos apsimetėliu žurnalistu, negu kad padirbo....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių