Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmas įspūdis - „Jeep Grand Cherokee (Summit)“

2013-10-01 12:07

Šiandien atrodo taip tarsi mūsų išvaizda yra svarbesnė už mūsų asmenybę. Kaip gerai mes atrodome, priklauso nuo kelių dalykų. Šypsena ir teigiamas požiūris nėra tokie efektyvūs kaip papuošalai, tatuiruotės ir daiktai, kuriais mes didžiuojamės. Taip pat yra ir su automobiliais.

Karolio Bernoto nuotr. Karolio Bernoto nuotr. Karolio Bernoto nuotr. Karolio Bernoto nuotr. Karolio Bernoto nuotr.

Gyvename tokiu laiku, kai atrodo, kad išvaizda svarbesnė už asmenybę. Kaip gerai mes atrodome, priklauso nuo kelių dalykų. Šypsena ir teigiamas požiūris nėra tokie efektyvūs kaip papuošalai, tatuiruotės ir daiktai, kuriais didžiuojamės. Taip yra ir su automobiliais.

Pageidaujame, kad mūsų automobilis būtų tvirtas, todėl niekas jau nebenori pirkti gležnų „mikroautobusų“.

Visureigis atspindi tą tvirtą ir patvarų automobilį, kuriame vairuotojas mieliau būtų matomas. Na, o 3.0 l visureigis „Jeep Grand Cherokee Summit 2014“, manau, būtų pats žodžių „patvarumas“ ir „tvirtumas“  sinonimas.

Trys tūkstančiai kubinių centimetrų siaubo

Pats svarbiausias „Jeep Grand Cherokee Summit 2014“ elementas, žinoma, yra variklis. 3.0L V6 Multijet II dyzelinis variklis suteikia galią, kurios reikia kopiant, velkant ir keliaujant su pasitikėjimu.

Visiškai pavaldūs 250 AG ir 570 Nm sukimo momento galios. Šis galiūnas teikia tiesiog milžinišką vilkimo galios antplūdį. O pažangių technologijų Multijet II Common-Rail įtaka tokia, kad važiuoti elegantiškai ir tyliai galima įvairiomis kelio sąlygomis.

Žinoma, šis visureigis nėra toks galingas kaip vokiečių raketomis vadinami „Porsche Cayenne Turbo“,  „BMW X5 M“ ir „Mercedes-Benz ML 63 AMG“.

Kita vertus, šis automobilis daug pigesnis ir ne mažiau prestižinis.

 

 

Degalų sąnaudos? Nieko stulbinamo. Ironiškiausia tai, kad ant prietaisų skydelio yra ECO mygtukas, kuris nustato pavarų dėžės, pavarų perjungimo laiką ir padidina variklio cilindrų išsijungimo sistemos darbingumą.

Dėl jau minėto mygtuko ECO važinėjant tiek po miestą, tiek greitkeliu ir žvyrkeliais sugeba išlaikyti degalų  sąnaudas apie 10l/100km.
„2014 Jeep Grand Cherokee Summit“ taip pat turi naują pakabą, kuri yra specialiai pritaikyta važinėti įvairiomis  kelio sąlygomis: smėliu, purvu, akmenimis ir sniegu.

Dėl šios pakabos naujasis „Jeep Grand Cherokee Summit 2014“ tampa visureigiu, kurio neįveikia jokios kliūtys.

Naujasis automobilis su tvirta pakaba ir keturiais varančiaisiais ratais pagal pasirinktą važiavimo režimą paskirsto priekinių ir galinių ratų sukimo momentą taip, kad užtikrintų kuo puikesnį vairavimo jausmą.
Be to, „2014 Grand Cherokee Summit“ gali vilkti didelį svorį  –  net iki 3,300 kg.

Važinėti -- pasakiška

Naujasis „2014 Jeep Grand Cherokee Summit“ gali pasigirti ne tik savo stulbinama galia, komfortišku važiavimu, bet ir pribloškiamu interjeru.

Salono apdaila patobulinta: dėl labiau įkvepiančio dizaino ir geresnės kokybės medžiagų „Grand Cherokee“ salonas prabangus kaip niekada. „Summit“ dominuoja odos ir audinio apmušalai.

Komforto suteikia šildomos ir aušinamos priekinės sėdynės, šildomos galinės sėdynės, elektrinė reguliuojama vairo kolonėlė.

Visureigyje sumontuota puiki „Uconnect 8,4“ informacijos ir pramogų sistema, kuri taip pat turi vieną didžiausių ir geriausių jutiklinių ekranų visoje rinkoje.

Kita vertus, sidabrinės spalvos plastiko apdaila ant centrinio valdymo pulto atrodo nekaip tokiame prabangiame automobilyje. O slidi plastikinė vairo apdaila neleidžia patogiai jo sugriebti. Bet tai nesukelia diskomforto.

Verdiktas

Išskyrus kai kuriuos abejotinus interjero dizaino trūkumus, naujasis „2014 Jeep Grand Cherokee Summit“ yra nuostabus automobilis, kuris visureigių gerbėjui, vos jį  išvydusiam, įžiebs šypseną, pripildys širdį laimės ir išpildys visus lūkesčius, užtikrins važiavimo komfortą ir įrodys savo šeimininkui, kad yra ištikimas bet kurioje situacijoje.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų