Pereiti į pagrindinį turinį

A.Juozaitis – tarp dangaus ir žemės

2009-03-26 09:00
A.Juozaitis – tarp dangaus ir žemės
A.Juozaitis – tarp dangaus ir žemės / Nerijaus Jankausko nuotr. Bedarbis: puspenktų metų dirbęs kultūros atašė Kaliningrade A.Juozaitis persikėlęs į Latviją liko be darbo.

Puspenktų metų kultūros atašė Kaliningrado srityje dirbęs Arvydas Juozaitis persikėlė į Latviją, bet Kultūros ministerija nerado lėšų atašė algai.

Trečias mėnuo Rygoje butą nuomojantis A.Juozaitis gyvena iš savo santaupų. Tačiau žinomas filosofas ir publicistas tebesirūpina lietuvių kultūriniais renginiais.

"Kultūros ministerija nerado lėšų atašė finansuoti Latvijoje. Tačiau nesijaučiu esąs be darbo. Rašau knygą", – dienraščiui sakė buvęs kultūros atašė.

A.Juozaitis tikina, kad nebaigtus darbus Kaliningrade tenka derinti telefonu arba internetu iš Rygos. "Reikia pastatyti paminklą Herkui Mantui, kuršaičiams lentą pakabinti, o niekas neatvažiuoja į mano vietą Kaliningrade, tad man tenka viską derinti iš Rygos", – pasakojo A.Juozaitis.

Į Rygą jis persikėlė patikėjęs pažadu, kad bus įkurta kultūros atašė pareigybė Latvijoje, tačiau netikėtai liko be darbo ir pajamų.

"Gyvenu iš savo olimpinio medalio. Seimas paskyrė rentą olimpiniams medalininkams. Galiu pragyventi ir vaikams dar padėti", – sakė A.Juozaitis.

Vienas Sąjūdžio veikėjų, publicistas ir filosofas A.Juozaitis tikina nepykstąs dėl savo valstybės abejingumo.

Kultūros atašė užsienio valstybėse yra valstybės tarnautojai, jų išlaikymu turi rūpintis Kultūros ministerija.

"Kultūros ministerija nieko neranda ir neras. Jai nepasisekė, kad ji turėjo tokį vėjavaikį ministrą", – apie buvusį kultūros ministrą Joną Jučą kalbėjo A.Juozaitis.


Diplomatams – blogos žinios

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas pripažįsta, kad svarstoma uždaryti dvi ar tris Lietuvos diplomatines atstovybes ir mažinti diplomatinės žinybos kadrus. V.Ušackas šiuos klausimus vakar aptarė su Prezidentu Valdu Adamkumi. Ministras sakė kol kas nenorįs įvardyti, apie kokių diplomatinių atstovybių uždarymą kalbama. Jei, pasak jo, bus nuspręsta atleisti kai kuriuos iš maždaug 1 tūkst. Užsienio reikalų ministerijoje ir diplomatinėse atstovybėse dirbančių žmonių, tai bus daroma pagal tam tikrus kriterijus, atsižvelgiant į kvalifikaciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų