Ambasadorė: siunta su apsaugos priemonėmis Lietuvą pasieks kuo greičiau

Siunta su medicininėmis apsaugos priemonėmis Lietuvą pasieks kaip įmanoma greičiau, teigia ambasadorė Kinijoje Ina Marčiulionytė.

„Šiandien pasirašytas pirkimas, priemonės renkamos, tai dabar žiūrim, kaip į Lietuvą tos priemonės važiuos. Yra du variantai – arba skrydis, arba traukinys“, – BNS sakė šalies diplomatė.

„Kaip pasiseks, taip ir padarysim, bet tikrai siuntinys pasieks Lietuvą kaip įmanoma greičiau“, – pridūrė ji.

Ambasadorė taip pat teigė, kad šią siuntą padėjo įsigyti ambasada, taip pat – kad šiuo metu ambasada „užversta“ prašymais iš Lietuvos.

„Mes dabar esame užversti prašymais iš Lietuvos nupirkti dalykus“, – teigė I. Marčiulionytė.

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė užsakiusi medicinos apsaugos priemonių siuntą iš Kinijos.

Šiandien pasirašytas pirkimas, priemonės renkamos, tai dabar žiūrim, kaip į Lietuvą tos priemonės važiuos. Yra du variantai – arba skrydis, arba traukinys.

Į Lietuvą turėtų atkeliauti 1,8 mln. respiratorių, 810 tūkst. apsauginių akinių, taip pat 5,7 mln. vienkartinių kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių ir tiek pat vienkartinių chalatų, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. vienkartinių antbačių ir 1,05 mln. vienkartinių kombinezonų su gobtuvais.

Sutarties vertės ir įmonės, su kuria ji pasirašyta, kol kas valdžia neįvardina.

Apie reagentų siuntą informacijos neturi

Iš Kinijos ir Pietų Korėjos šiuo metu į Lietuvą turėtų keliauti ir siunta su reagentais, skirtais tyrimams dėl koronaviruso, tačiau ambasadorė Kinijoje I. Mačiulionytė teigė apie šią siuntą informacijos neturinti.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) direktorius Vytautas Zimnickas penktadienį BNS teigė, kad iš Kinijos ir Pietų Korėjos gabenamų reagentų siuntų pristatymas į Lietuvą stringa dėl sutrikusio susisiekimo.

Antradienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per 10 tūkst. reagentų NVSPL turėtų pasiekti dar antradienį, tačiau jų negauta iki šiol.

Ministerija planuoja, kad dar 20 tūkst. reagentų turėtų būti atvežta kitą savaitę. Su įvairiais tiekėjais iš viso susitarta dėl 60 tūkst. reagentų pristatymo.

Dėl reagentų trūkumo Sveikatos apsaugos ministerija stabdo mobilių patikros punktų atidarymą septyniuose miestuose. Punktai kol kas veikia tik Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onutė

Onutė portretas
Komunistė sėdinti su komunistais draugeliais.Šlykštu.

cha

cha portretas
Kaipgi dabar pirksime iš komunistinės Kinijos ? Gal dar bus pakuotės su Lietuvoje uždrausta simbolika- žvaigžde ? Manau, tikriems patiotams , kaip Kasčiūnas, Anušauskas, Lansdsbergis, garbės reikalas būtų geriau iš karto nusišauti, nei naudotis prakeiktais komunistiniais produktais. Nes kol didžiausi mūsų draugai ir gynėjai iš JAV ką sugebės sukurti ir atsiųsti- galima ir padvėsti nesulaukus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių