Ant Kuršių marių ledo klaidžiojo paaugliai

Ant Kuršių marių ledo klaidžiojo paaugliai

Paauglių klaidžiojimas ant Kuršių marių ledo vakar baigėsi laimingai. Sukorę apie 15 kilometrų Kintų gyventojai - 12 metų Argaudas ir 14 metų Irenijus į krantą išėjo Preiloje.

Žvejoti išėję ir ant Kuršių marių pasiklydę paaugliai vakar ant kojų sukėlė Šilutės rajono, Klaipėdos ir Neringos specialiąsias tarnybas. Apie tai, kad nebežino, kur krantas, paaugliai mobiliuoju telefonu Šilutės policijai pranešė apie 12 val. ir paprašė pagalbos.

Iš Šilutės ieškoti berniukų buvo išsiųsti ugniagesiai. Vaikinų ant Kuršių marių ledo su sniego motociklu ieškojo Pakrančių apsaugos tarnybos pareigūnai, su sniego rogėmis važinėjo ir Kintų žvejai. Spėta, kad vaikai yra 6-8 kilometrai nuo Ventės rago. Gelbėtojai ant kranto įjungė garsinius signalus, buvo šviečiama su galingais prožektoriais.

Gelbėjimo operaciją sunkino tai, jog marias gaubė tirštas rūkas. Dėl to jų negalėjo ieškoti Nemirsetoje budintis sraigtasparnis. Klaipėdos apskrities civilinės saugos tarnybos operatyvinis budėtojas Dalius Mačėnas sakė, kad 14 val. jam pavyko su paklydėliais susisiekti mobiliuoju telefonu ir papasakoti, kaip orientuodamiesi pagal vėją jie galėtų išeiti krantą. Tačiau, užuot pagal aiškinimus suradę marių krantą prie Ventės, apie 16 val. jie išėjo į krantą ties Preila.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių