Aplinkos ministerija dėl želdynų normų nustatymo rengs viešas diskusijas

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybai įžvelgiant korupcinių rizikų bei viešojoje erdvėje kilus abejonių dėl naujos viešųjų želdynų plotų normų apskaičiavimo tvarkos, Aplinkos ministerija rengs viešas diskusijas su savivaldybių atstovais, architektais, kraštovaizdžio ir želdynų specialistais.

Bus diskutuojama dėl želdynų normų skaičiavimo metodikos ir optimalaus dydžio, analizuojami praktiniai pavyzdžiai, penktadienį pranešė ministerija.

„Peržiūrėsime dar kartą su savivaldos atstovais, architektais, želdinimo specialistais, geografais atskirųjų ir priklausomųjų želdynų apskaičiavimo būdus ir metodikas, jos visiems turi būti vienodai aiškios ir suprantamos. Panagrinėsime, ar nereikia kokių nors papildomų priemonių, ar nereikia keisti dydžių“, – pranešime sakė ministras Simonas Gentvilas.

Iš ekspertų, savivaldybių atstovų ir Aplinkos ministerijos specialistų suformuota darbo grupė diskusijas pradės kitą savaitę, jos bus viešos.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį skelbė, kad nauja aplinkos ministro įsakymų patvirtinta tvarka leistų sumažinti želdynų plotus, o tai būtų naudinga tik siauroms interesų grupėms. STT nuomone, reglamentavime gali būti korupcinių rizikų, be to, abejojama, ar užtikrinami visuomenės interesai apželdinant miestų, miestelių ir kurortų teritorijas.

Tarnybos vertinimu, pagal naują tvarką bus sudaromos sąlygos vystyti naujus gyvenamuosius kvartalus ir pramoninės paskirties teritorijas išvengiant prievolės įrengti visuomenės poreikiams naujus viešuosius atskiruosius želdynus. Tuo metu minimalių plotų normos gali būti užtikrinamos jau esamų želdynų ir miškų sąskaita.

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad pradėtas viešojo intereso gynimo tyrimas dėl naujos tvarkos.

Tuo metu S. Gentvilas BNS komentavo, kad želdynų plotai nemažės, o nauja tvarka želdynų tankio skaičiavimas pakeičiamas iš miesto lygmens į kvartalų ir dėl to visuomenės gyvenimo kokybė nenukentės.

Jis taip pat kalbėjo, kad anksčiau galiojusi tvarka nebuvo veiksminga, dėl jos buvo galima išvengti želdynų įrengimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kol dar ne vėlu,

kol dar ne vėlu, portretas
patraukite tą idiotą kuo toliau nuo valdžios ir bet kokių sprendimų priėmimo.

Žemaitis

Žemaitis portretas
GRIGEO išsipirko, abejonės dingo tik smalsu - už kiek ?

nu jo

nu jo portretas
Keista: pirmiau padarė, o dabar kviečia diskusijai. Ot blin išminčius
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių