Apžvalga: svarbiausi penktadienio įvykiai Lietuvoje ir pasaulyje

BNS pateikia svarbiausių penktadienio naujienų Lietuvoje ir užsienyje apžvalgą:

Skandalas dėl laidos. Paaiškėjo, kad Sveikatos apsaugos ministerija sumokėjo 12 tūkst. eurų už „Kitokių pasikalbėjimų“ laidą su visuomeniniu ministro patarėju, žinomu Ciniško chirurgo pseudonimu. Tai laidos metu nebuvo nurodyta. Portalas Delfi.lt pranešė nutraukiantis sutartį su laidos kūrėjais. Joje dalyvavęs chirurgas Edgaras Kulikauskas sako apie pirkimą nežinojęs.

Kritika dėl skiepų. Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė pareiškė, kad sergamumas COVID-19 ir mirtys nuo šios infekcijos rodo itin prastą situaciją, o tam įtakos turi ir lėti vakcinacijos tempai ir nepakankamas 65-erių ir vyresnio amžiaus gyventojų skiepijimas, už ką atsakinga Vyriausybė ir sveikatos ministras. Premjerė Ingrida Šimonytė sako nemananti, kad tai vien Vyriausybės ir ministro atsakomybė, nors pripažįsta, kad vakcinacijos rezultatai nėra tokie, kokių norėta.

Nacionalinės premijos. Kultūrinės įstaigos pasiūlė 31 kandidatą gauti Nacionalines kultūros ir meno premijas.

Signataro mirtis. Mirė kovo 11-osios signataras, tapytojas Vytautas Kolesnikovas.

Koronaviruso situacija:

* Nustatyta 1970 naujų COVID-19 atvejų, mirė 18 žmonių, 3,3 tūkst. žmonių paskiepyta pirmąja vakcinos doze. Ligoninėse šiuo metu gydomi 1223 COVID-19 pacientai.

* Lietuva yra pirma Europos Sąjungoje pagal naujų COVID-19 atvejų rodiklį ir antra pagal mirtis, rodo Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenys.

* Australija pranešė kitą mėnesį pradėsianti atverti prieš pusantrų metų uždarytas savo sienas.

Helsinkio grupė. Baltarusijos Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad Baltarusijos Helsinkio komitetas turi būti likviduotas. Tai buvo paskutinė oficiali žmogaus teisių grupė šalyje.

Sutarimas JAV. Jungtinių Valstijų Kongresas patvirtino laikinas vyriausybės finansavimo priemones, kurios padės išvengti vyriausybės darbo sustabdymo.

Venesuelos valiuta. Venesueloje pradėjo cirkuliuoti naujo pavyzdžio nacionalinė valiuta, kurios nominalas yra milijoną kartų mažesnis už ankstesnįjį. Šiuo žingsniu siekiama palengvinti operacijas grynaisiais bei buhalterinės apskaitos skaičiavimus.

Saakašvilio sugrįžimas. Buvęs Sakartvelo prezidentas Michailas Saakašvilis socialiniuose tinkluose paskelbė parvykęs į šalį. Sakartvelo vidaus reikalų ministerija teigia, kad sienos jis nekirto. Šalies premjeras Iraklis Garibašvilis anksčiau šią savaitę pagrasino, kad M. Saakašvilis bus suimtas, jei sugrįš. Jis ieškomas dėl kaltinimų piktnaudžiavimu, kuriuos pats eksprezidentas vadina politiniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PANAŠAUS LIKIMO SULAUKS IR LIETUVOS "DIDVYRIAI"

PANAŠAUS LIKIMO SULAUKS IR LIETUVOS "DIDVYRIAI" portretas
Lietuvoje tokių nusikaltėlių konservų gretose - nors rėčkutėmis semk. Pradedant Landsbergių klanu ir baigiant naujos laisvės partijos iškrypėliais. Visiems tiems, kurie dirbo 30 metų ne Lietuvai, o tik SAU ir Amerikos teroristams.

ano

ano portretas
o svarbiausia kad /lithujanijos/ simklerkai visai ispindejo nes pajute kad tai nebevalstybe o /kolonija/ ir 30m tai reiskia reikia vykdyt visas vasalines uzduotis nes tautos /nera/ arba det skersa ant jos ir plesikaut kol jav anglosaksai leidzia su 2 baubais 1 rusai/puola/ 2 vyrus?======
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių