Aštuoni iš dešimties lietuvių mano, kad situacija Lietuvoje blogėja

Tik kiek mažiau nei penktadalis šalies gyventojų mano, kad pastaruoju metu Lietuvos situacija krypsta į gerąją pusę. Daugiau nei 81 proc. apklausos respondentų mano, kad situacija blogėja, vienas procentas nuomonės šiuo klausimu neturėjo.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rugpjūčio 20-31 dienomis rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausos duomenimis, lyginant su prieš metus atlikta apklausa, neigiamai vertinančių šalies situaciją padaugėjo – tuo metu šeši iš dešimties manė, kad šalyje situacija blogėja. Per tris mėnesius teigiančių, kad situacija krypsta į blogąją pusę padaugėjo 14 proc. Gegužės mėnesį atliktoje apklausoje teigiamai situaciją vertino beveik trečdalis atsakiusiųjų.

Optimistiškiausiai šalies situaciją vertina jaunimas iki 30 metų (teigiamai vertina kiek daugiau nei ketvirtadalis), vadovai (29 proc.), dešiniųjų pažiūrų respondentai (32 proc.) bei apklausoje dalyvavę asmenys su aukštuoju išsilavinimu (29 proc.).

Labiausiai nepatenkinta esama padėtimi yra mažesnių miestų ir kaimų gyventojai, ūkininkai, rusų ir lenkų tautybių gyventojai bei kairiųjų pažiūrų respondentai.

Apžvelgiant apklausos atsakymus pagal partijų rėmėjus paaiškėjo, kad vieninteliai Laisvės partijos rinkėjai mano, kad Lietuvoje reikalai labiau gerėja nei blogėja – 58 proc. jų mano, kad situacija krypsta į teigiamą pusę. Visų kitų partijų rėmėjai situacija šalyje yra labiau nepatenkinti, tačiau šiek tiek geriau situaciją vertina ir valdančiojoje daugumoje esančių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (44 proc. mano, kad situacija gerėja) bei Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio (41 proc. vertina teigiamai) rinkėjai. Nepalankiausiai šalies situaciją vertina Darbo partijos rinkėjai – daugiau nei devyni iš dešimties atsakiusiųjų mano, kad situacija neigiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vinietė

Vinietė  portretas
NE BLOGĖJA O BAISI NES BLOGIAU NEGALI BŪTI TAI KATASTROFA

poetas kazys

poetas kazys portretas
poetas kazys (ypatingas tuo, kad yra ypatingai nežinomas. Nieko baisaus,-saugumas išsiaiškins...) Buvau IT specialistas, bet, dar net sėkmingai manęs neišprievartavus skiepytis, (matyt nuo to spaudimo, ar idiotiškos propagandos) pradėjo čiuožti "stogas", netyčia, pradėjau kliedėti eilėmis: 1 posmas: Pasilypėjęs ant KUPROS, gabrys kažką ten trynė saujoj... Trynė, trynė ir pratrynė: langelį mums visiems -!! - į šikantį (žr.: Wikipedia) pasaulį... 2 posmas: "Pandemija" užpuolė mus - iššoko šėtonytė: pyrst, pyrst, ir dą kart pyrst (žr.: Wikipedia). Galvoja, kad mums visiems nuo to lengviau kvėpuoti!!! 3 posmas: Snarglys užsižaidė dėžėj, konserva šalia kažką veikė. -Ei, Snargly, kaip tik mums tokio reikia!

Darius

Darius portretas
Uztai eikit balsuoti ir issirinksit Gera valdzia .O Kai visem nusispjauti ant rinkimu tai va ir turekit konservus dar nebalsuosit gal kokie lenkai ateos pavaldyti zodziu mastykit Kai rinkimai ateina o ne por rinkimu verkslenti
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių