Atsarginių suolelio partija

Buvusi valdančioji, tačiau į šį Seimą nepatekusi Artūro Paulausko vadovaujama Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) jokia forma nebedalyvaus birželį vyksiančiuose Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Kaip dienraščiui sakė NS vicepirmininkas Gediminas Dalinkevičius, taip partija nusprendė po to, kai Teisingumo ministerija praėjusią savaitę atsisakė iš jos priimti dokumentus, kurie leistų kelti savo kandidatus į europarlamentarus, o derybos su Darbo partija dėl bendro sąrašo žlugo.

"Dabar, atsisėdę ant atsarginių politinių žaidėjų suolelio, stebėsime įvykius iš šalies ir ruošimės būsimiems rinkimams", – kalbėjo G.Dalinkevičius.

Jis optimistiškai vertina socialliberalų galimybes po poros metų vyksiančiuose savivaldos rinkimuose ir 2012 m., kai bus renkamas naujas Seimas. "Jeigu gerai pasirodai per savivaldybių rinkimus, gali tikėtis neblogo rezultato ir per Seimo rinkimus", – įsitikinęs NS vicepirmininkas.

Socialliberalai neiškėlė savo kandidato šiemet gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Ar oficialiai paremti kurį nors iš septynių dalyvaujančių kandidatų, ši partija spręs balandžio 25 d. tarybos posėdyje.

NS neteko teisės kelti savo kandidatų sąrašo birželio 7 d. įvyksiančiuose EP rinkimuose, nes per vėlai atidavė Teisingumo ministerijai dokumentus apie savo narius.

Jau paskelbta, kad 11 partijų atitinka įstatymo reikalavimus dalyvauti EP rinkimuose, dar šešios partijos tikrinamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aušra Petravičiūtė

Aušra Petravičiūtė portretas
Koks įdomus pavadinimas- atsarginių suolelių partija

Saulius1

Saulius1 portretas
Žinant kad pas mus ir taip tų 'partijų' perdaug - visa tai tik į gera!
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių