Pereiti į pagrindinį turinį

A.Ūsas lieka išteisintas

2013-04-11 23:59
A.Ūsas lieka išteisintas
A.Ūsas lieka išteisintas / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vilniaus apygardos teisme skelbiant nutartį Andriaus Ūso byloje netikėtumų išvengta – Vaiko teisių apsaugos tarnybos skundas atmestas, velionis A.Ūsas dėl pedofilijos lieka nekaltas.

Vadinamąją pedofilijos bylą išnagrinėjęs Vilniaus apylinkės teismas dar pernai padarė išvadą, kad velionio A.Ūso veikoje nėra nusikalstamų požymių ir išteisino jį dėl jam mestų kaltinimų.

Žemesnės instancijos teismas nusprendė, kad mergaitė seksualinės patirties galėjo įgyti tik 2008 m. lapkričio–2009 m. rugsėjo mėnesiais jos tėvo, velionio Drąsiaus Kedžio, namuose dėl įkyrių, nekvalifikuotų ir neteisėtų klausinėjimų bei filmavimų. Dviejų žmonių nužudymų kaltinamas D.Kedys tai darė nuo 2008-ųjų lapkričio iki 2009-ųjų rugsėjo.

Prokurorai A.Ūsą kaltino mergaitės tvirkinimu, tačiau bylą perdavę teismui persigalvojo ir kaltinamąjį prašė reabilituoti po mirties. Tokį sprendimą teismui apskundė Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Aukštesnės instancijos teismas vakar pritarė Vilniaus apylinkės teismui, kad šis buvo nešališkas ir visas surinktas byloje aplinkybes įvertino tinkamai.

Skaitydama teismo sprendimą teisėja Vitalija Norkūnaitė pabrėžė, kad įvertinus visus byloje esančius duomenis, įrodymus ir liudytojų apklausas pedofilijos pasaka nepasitvirtino.

"Nėra jokių įrodymų, kad baudžiamojon atsakomybėn patrauktas Andrius Ūsas būtų panaudojęs bent kokią prievartą prieš D.Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą", – sakė teisėja.

Savivaldybės vaiko teisių specialistai aiškino, kad žemesnės instancijos teismas šališkai išnagrinėjo bylą, nevertino duomenų, įrodančių A.Ūso kaltę, o nagrinėjo duomenis, leidžiančius tik visiškai jį išteisinti.

Į teismą baiminantis "Drąsos kelio" partijos ir jos šalininkų vizito atvyko keletas policijos pareigūnų. "Užtikriname viešąją tvarką ir eismo saugumą", – teigė vienas policijos patrulis.

A.Ūso tėvas Aleksandras Ūsas sūnaus išteisinimo nevadino pergale.

"Tai ne pergalė, tai tiesos atradimas ir įrodymas, kad vis dėlto nusikalstama veika buvo padaryta organizatorių. Nebuvo jokios mano sūnaus kaltės, visa tai buvo šmeižtas, atvedęs iki žmonių netekties. Aš net neabejoju, kad laikui bėgant paaiškės, kaip įvyko ir kitos žūtys, nužudymai. Išaiškės žudymo organizatoriai, skatintojai bei vykdytojai ir tada jūs sužinosite, suprasite, kas dedasi Lietuvoje", – po teismo sprendimo kalbėjo velionio A.Ūso tėvas Aleksandras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų