Pereiti į pagrindinį turinį

„Autopilotu“ dirbusi Kauno teisėja - atleista

2011-05-27 15:16
„Autopilotu“ dirbusi Kauno teisėja - atleista
„Autopilotu“ dirbusi Kauno teisėja - atleista / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Penktadienį Teisėjų taryba nusprendė atleisti aštuonerius metus „autopilotu“ dirbusią Kauno miesto apylinkės teismo teisėja Valentiną Ščerbakovą iš pareigų, kaip pažeminusią teisėjo vardą.

Dėl šios teisėjos atleidimo šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė į Teisėjų tarybą kreipėsi kovo mėnesį, paaiškėjus, kad Kauno teisėja vilkina procesinius sprendimus, o vienos bylos apeliacinis skundas jos stalčiuose gulėjo net nuo 2005 metų.

Pradėjus nagrinėti V.Ščerbakovos atleidimo klausimą, pati teisėja teisėja pranešė, kad ji negalėjo normaliai dirbti, nes turėjo daug šeimyninių problemų, išgyveno ne vieno artimo žmogaus mirtį, todėl pašlijo sveikata, prasidėjo depresija. "Aštuonis metus aš gyvenau autopilote", - prisipažino V.Ščerbakova.

Išgirdusi tai, Teisėjų taryba nusprendė suteikti teisėjai dar vieną šansą – pasitikrinti sveikatą ir tik gavus medikų išvadas spręsti jos tolimesnį likimą.

Po dviejų mėnesių šios išvados gautos. Jose teigiama, kad V.Ščerbakovos sveikatos būklė leidžia jai dirbti ir nagrinėti bylas. Susipažinę su šiomis išvadomis Teisėjų taryba nusprendė, jog Kauno rajono apylinkės teismo teisėja privalo būti atleista iš užimamų pareigų, kaip pažeminusi teisėjo vardą.

Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro išvados, parodė, kad V.Ščerbakova „pagrąžino“ savo ligą ir ja prisidedgama bandė išsisukti nuo atsakomybės.

Šių metų pradžioje V.Ščerbakovos elgesį svarstė Teisėjų garbės teismas (vėliau jai buvo skirtas griežtas papeikimas), tačiau net ir pasiaiškinusi savo kolegoms, teisėja išvadų nepadarė - civilinė byla, kurioje apeliacinį skundą buvo padavusi Kauno miesto savivaldybė ir toliau buvo vilkinama. Tik įsikišu teismo pirmininkui, Kauno miesto savivaldybės skundas pagaliau buvo priimtas ir šių metų vasario 2 d. perduotas Kauno apygardos teismui nagrinėti.

Pati V.Ščerbakova kovą Teisėjų tarybai teisinosi, kad šis skundas buvo vilkinamas dėl kelių priežasčių - dėl labai didelio darbo krūvio, per metus ji išnagrinėja apie 600 bylų ir dėl asmeninių problemų.

Kauno miesto apylinkės teismo teisėja teigė, jog ilgą laiką jai atrodė, kad su savo depresija ji susitvarkys pati, tačiau laikas bėgo, reikalai negerėjo, šią žiemą ji net buvo pati parašiusi pareiškimą išeiti iš darbo savo noru.

Pamačiusi, kad viena su savo problemomis nebesusitvarkys, ji pernai rugpjūtį kreipėsi į psichikos centrą ir pradėjo gydytis. Ne vieną mėnesį trukęs gydymas, anot V.Ščerbakovos, padėjo.

Paaiškėjus, kad teismo vadovybė nelabai rūpinasi, kas vyksta teisme, buvo nuspręsta patikrinti ir civilinių bylų nagrinėjimą Kauno miesto apylinkės teisme prižiūrinčio teismo pirmininko pavaduotojo Edmundo Inokaičio organizacinius sugebėjimus.

Nors sudaryta speciali komisija konstatavo, kad Kauno miesto apylinkės teisme problemų netrūksta, tačiau nusprendė, kad šios problemos yra įsisenėjusios, dėl jų atsakomybės neturėtų prisiimti nei E.Inokaitis, nei teismui neseniai vadovauti pradėjęs Mindaugas Šimonis.

Vis dėlto, nežiūrint šių išvadų, E.Inokaitis nusprendė trauktis iš Kauno miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotojo pareigų. Šį jo prašymą Teisėjų taryba prieš mėnesį patenkino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų