Pereiti į pagrindinį turinį

A.Valinskas atsipirko pabarimu

2009-03-05 09:00
A.Valinskas atsipirko pabarimu
A.Valinskas atsipirko pabarimu / Gedimino Bartuškos nuotr. Liežuvis: A.Valinskas liko nenubaustas už neetiškus posakius.

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, pasiuntęs "velniop" parlamento etikos sargų vadą Algimantą Salamakiną, pažeidė politikų etikos reikalavimus, tačiau niekaip nebus baudžiamas.

Jam tik rekomenduota ateityje suderinti savo veiksmus ir pareiškimus su politikos etikos kodeksu.

Taip vakar nusprendė Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK).

Opozicijos atstovai komisijoje siūlė kur kas griežčiau vertinti A.Valinsko žodžius. "Seimo pirmininkas, pasakydamas tą frazę, mažino pasitikėjimą valstybe ir pakenkė ne tik EPK, bet ir viso Seimo reputacijai bei autoritetui", – tokią formuluotę pasiūlė opozicinės Tvarkos ir teisingumo frakcijos atstovai komisijoje.

Tačiau valdantieji su tokia formuluote nesutiko. "Toks pasiūlymas pridedamas prie Seimo pirmininko apkaltos. Jis tikrai nevertas tokio griežto verdikto. Mes nesame teismas. Todėl siūlau tik konstatuoti etikos principų pažeidimą ir rekomenduoti ateityje taip nesielgti. Tuo labiau kad ir pats A.Valinskas pripažino padaręs klaidą ir žadėjo daugiau taip nedaryti", – sakė Liberalų ir centro sąjungos atstovas EPK Vytautas Bogušis. "O ir A.Salamakinas dėl tos frazės nebepyksta", – pridūrė konservatorė Vida Marija Čigriejienė.

Jųdviejų pasiūlymui ir buvo pritarta EPK narių balsų dauguma.

Sausio mėnesį A.Valinskas vežė savo žmoną Seimo narę Ingą Valinskienę į Uteną, kur vyko renginys neįgaliesiems. Nueidamas nuo scenos Seimo vadovas taip pakomentavo A.Salamakino draudimą parlamentarams dainuoti: "Mes visada stengsimės būti su jumis ir jeigu A.Salamakinas uždraus dainuoti, mes jį pasiųsime velniop. Mes jums dainavom ir dainuosim."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų