Pereiti į pagrindinį turinį

A.Valinskas vėl išsisuko

2009-03-19 09:00

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas vėl išsisuko nuo kaltinimų pažeidus etiką. Vakar jis įtikino didesnę dalį Seimo Etikos ir procedūrų komisijos atstovų buvęs teisus anksčiau sakydamas, kad buvusi valdžia vogė iš žmonių, o buvęs premjeras Gediminas Kirkilas melavo.

Etikos sergėtojai parlamento vadovą norėjo pripažinti nusižengus etikos principams už tai, kad šis G.Kirkilą pavadino "mažiuku žmogiuku", bet šiai išvadai priimti neužteko balsų.

A.Valinską buvo apskundęs socialdemokratas Andrius Šedžius už žodžius, pasakytus per interviu LTV laidai "Savaitė". Joje Seimo pirmininkas pareiškė, kad buvusi valdžia vogė iš žmonių. "Galiu pasakyti, kad iš jūsų buvo vagiama, ir labai smarkiai", – sakė A.Valinskas.

Tame pačiame interviu netiesiogiai kreipdamasis į G.Kirkilą Tautos prisikėlimo partijos lyderis pasakė: "Jūs esate mažiukas žmogiukas, bet kaip buvote didelis melagis, taip ir pasilikote."

Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje trečiadienį dalyvavęs A.Valinskas aiškino, jog kalbėdamas apie vogimą galvoje turėjo pavogtus žmonių lūkesčius, kai už Naujųjų metų sutikimą Vilniuje sumokėta 3,5 mln. litų, ir daugelis liko nusivylę šiuo renginiu.

Jis taip pat dėstė G.Kirkilą mažiuku žmogiuku pavadinęs malonybiškai: "G.Kirkilas simpatiškas, bet nedidelio ūgio žmogiukas yra. Manau, nepaneigsite."

O kad šis ne kartą yra sakęs netiesą, t. y. melavęs, Seimo pirmininkas kaip įrodymus pateikė publikacijas spaudoje. Anot A.Valinsko, socialdemokratas melavo apie sumažėjusias maisto produktų kainas ir kalbėdamas apie naujų mersedesų pirkimą Seime.

"Siūlau eiti konstruktyviu keliu ir pateikti sąrašą žodžių, kurių aš ir mūsų frakcija negalime vartoti", – teigė A.Valinskas.

Trečiadienį etikos sergėtojai svarstė ir viešosios įstaigos "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) skundą dėl Seimo pirmininko elgesio. VEKS užkliuvo A.Valinsko žodžiai, kad "VEKS programų eilutės jau kelia ne tik abejonių dėl jų finansavimo skaidrumo. Kuo toliau, tuo labiau pasitvirtina įtarimai, kad lėšos ne tik švaistomos, bet ir vagiamos."

Etikos sargai rekomendavo A.Valinskui vengti reikšti išankstinę nuomonę.

Kovo 4 d. Etikos ir procedūrų komisija pripažino Seimo pirmininką prasižengus su etika, kai šis Utenos kultūros centre "velniop" pasiuntė komisijos pirmininką Algimantą Salamakiną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų