Baltijos šalyse dislokuotos NATO sąjungininkų pajėgos žada didesnę koordinaciją

  • Teksto dydis:

Baltijos šalyse dislokuotos NATO sąjungininkų pajėgos kartu su Lietuvos, Latvijos bei Estijos atstovais žada didinti veiksmų koordinavimą ir derinimą.

Kaip trečiadienį pranešė kariuomenė, naujame „3+3 Formate“ Rukloje ketvirtadienį susitiks Baltijos šalyse dislokuotų sąjungininkų batalionų vadai ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos sausumos pajėgų vadovybė.

Teigiama, jog Vokietijos Sausumos pajėgų vado pavaduotojas, Didžiosios Britanijos bei Kanados kariuomenių atstovai su Baltijos šalių sausumos pajėgų vadovybe aptars koordinavimo ir derinimo, „siekiant rasti veiksmingiausius būdus stiprinti rytinio NATO flango, ypač Baltijos šalių, atgrasymą ir gynybą, tobulinimo klausimus“.

Pažymima, jog šiuo formatu valstybės kartu įgyvendina Madrido NATO viršūnių susitikime priimtus sprendimus.

„3+3 Formate“ idėjomis bus intensyviai keičiamasi įvairiais lygiais – nuo gynybos ministrų iki ekspertų. Šiame kontekste ypatinga reikšmė teikiama pratybų, mokymų, finansavimo, logistikos ir strateginės komunikacijos temoms“, – pastebi kariuomenė.

Lietuvoje daugiausiai karių kovinei grupei skiria jai vadovaujanti Vokietija, o savo karius naujai rotacijai taip pat skyrė Nyderlandai, Belgija, Norvegija, Čekija, Liuksemburgas ir Kroatija.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Lietuvoje dislokuota 2017 metų vasarį, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koOrdinaciA

koOrdinaciA portretas
pirmuS_brandoliniuS smugiuS primS_i burna_tipo....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių