Benamiai Kelmės rajone apsigyvens vagonėlyje

  • Teksto dydis:

Kelmės rajone nuspręsta originaliai išspręsti benamių apgyvendinimo problemą – įkurdinti juos vagonėlyje. Šis kilnojamasis būstas gali tapti laikinu prieglobsčiu įvairiose savivaldybės vietose namų netekusiems žmonėms, rašo „Lietuvos žinios“.

Vagonėlį nutarta įsigyti dėl kelių priežasčių. Bene svarbiausia yra ta, kad gyventi tinkamas vagonėlis gerokai pigesnis nei stacionarus statinys. Be to, tikimasi, jog ištikus nelaimei vagonėlį bus galima nugabenti į bet kurią rajono vietą ir jame laikinai apgyvendinti padegėlius ar dėl kitų priežasčių benamiais tapusius žmones.

Anot Kelmės rajono savivaldybės Socialinių paslaugų tarnybos direktorės Aldonos Kvintufelienės, vagonėlis vadinsis laikinojo apgyvendinimo patalpa, kurioje vienu metu galės gyventi 3-4 benamiai. Jų prižiūrėtojo etato nebus steigiama. Sutarta, kad jei namų neturinčiam žmogui prireiks skubios pastogės naktį, jį vagonėlyje apnakvindins Socialinių paslaugų tarnybos darbuotojai. Už sugaištą laiką bus mokama kaip už papildomą darbą.

Savivaldybės administracijos direktorės Irena Sirusienės teigimu, Kelmėje yra vos keli benamiai, bet ir šie vietos gyventojams sukelia nemažai problemų.

„Iki šiol žiemą policija nuveždavo benamius į ligoninę ar senelių namus, tačiau šių įstaigų personalas turėdavo su jais nemažai rūpesčių. Be to, visiems aišku, kad jiems ten - ne vieta“, - teigė I. Sirusienė.

Preliminari numatyto įsigyti benamiams skirto vagonėlio kaina – 8700 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių