Pereiti į pagrindinį turinį

Šalies vadovai dalyvaus referendume dėl žemės

2014-06-25 14:08
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir premjeras Algirdas Butkevičius ketina dalyvauti savaitgalį vyksiančiame referendume dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams.

„Prezidentė ketina pareikšti valią referendume“, - BNS nurodė prezidentės spaudos tarnyba.

Premjeras A.Butkevičius trečiadienį sakė ketinantis dalyvauti sekmadienį vyksiančiame referendume, tačiau pabrėžė, kad kelią spekuliacijai žeme užkertantys saugikliai jau priimti Seime.

„Aš pats tikiuosi, kad dalyvausiu referendume“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams teigė premjeras.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė savo ruožtu tvirtino, kad dalyvavimas referendume - pilietinė pareiga.

„Tai pilietinė pareiga. Kadangi balsavimas yra slaptas, tai nenoriu viešai kalbėti apie tai, kaip balsuosiu“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė Darbo partijos vadovė.

Referendumas dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams ir juridiniams asmenims bei sumažinti reikalavimus referendumui surengti vyksta organizatoriams surinkus 300 tūkst. piliečių parašų.

Jo kritikai teigia, kad siūlomas draudimas parduoti žemę užsieniečiams pažeistų Lietuvos įsipareigojimus Europos Sąjungai (ES) ir dėl to šalis gali sulaukti sankcijų.

Seimo opozicijoje esantys konservatoriai ragina boikotuoti referendumą. Referendumo iniciatyvai nepritaria ir valdantieji socialdemokratai.

Kad referendumas įvyktų, jame turi dalyvauti 50 proc. rinkėjų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų