D. Nausėdienė tapo Lietuvos mažųjų žaidynių globėja

  • Teksto dydis:

Diana Nausėdienė antradienį lankėsi Molėtų vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“, kur vyko vienas iš Lietuvos mažųjų žaidynių festivalių.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas jau šeštus metus iš eilės visas šalies ikimokyklinio ugdymo įstaigas kviečia į didžiausią darželinukams skirtą sporto šventę – Lietuvos mažųjų žaidynes. Jų globėja šiemet tapo Lietuvos Respublikos prezidento sutuoktinė.

„Tikiu šių žaidynių misija – pačius mažiausius supažindinti su sporto teikiamu džiaugsmu. Būtent per smagias akimirkas, džiugesį ir žaidimus gimsta įprotis judėti ir sportuoti. Tai labai svarbu. Vaikai turi prigimtinį poreikį judėti, o mūsų, saugusiųjų, pareiga yra palaikyti ir skatinti juos būti aktyvius kiekvieną dieną“, – Prezidento komunikacijos grupės pranešime cituojama D. Nausėdienė.

Pasak ponios Dianos, būtent šio įpročio formavimas yra kelias į energingesnę ir sveikesnę visuomenę. „Galbūt šie vaikai netaps olimpiečiais ir neskins medalių, galbūt jie bus mokslininkai, inžinieriai ar menininkai, tačiau savo užimtoje dienotvarkėje visada ras laiko sportui. Moksliškai įrodyta, kad fiziškai aktyvūs žmonės ne tik gyvena sveikiau ir kokybiškiau, bet ir būna aktyvesni piliečiai, labiau įsitraukia į valstybės gyvenimą. Todėl labai svarbu vaikystėje sukurti sąlygas dalyvauti kokybiškuose fizinio aktyvumo užsiėmimuose“, – kalbėjo ji.

Atvykusi palaikyti mažųjų darželinukų, pirmoji ponia jiems palinkėjo žaisti, lakstyti, džiaugtis sportu ir vieniems kitais, o pedagogams – įkvėpimo, kūrybiškumo dirbant su vaikais.

Lietuvos mažųjų žaidynių projekte dalyvauja ir vaikai, turintys specialiųjų ugdymosi poreikių.

„Tai natūralu, visi iki vieno esame tos pačios visuomenės dalis. Sportas specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems vaikams padeda ugdyti bendravimo įgūdžius, savarankiškumą, o kitus vaikus moko atvirumo ir empatijos“, – sakė D. Nausėdienė.

Žaidynių pagrindas – skirtingų estafečių varžybos. Specialios užduotys yra skirtos visapusiškam vaikų fizinių savybių lavinimui. Žaidynes sudaro trys etapai – pirmieji festivaliai vyksta užsiregistravusiuose darželiuose, antrasis etapas – jau regioninis, o trečiajame susitiks ir tos komandos, kurioms sekėsi geriausiai, ir tos, kurios čia pateks burtų keliu, nes ne taurės ir medaliai čia svarbiausi, o žaidynėse patiriamos geriausios emocijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių