Dėl galimybių paso patikros degalinėje – skiepytų ir neskiepytų pjautynės

Ant „Circle K“ degalinės užrašą „Aptarnaujame tik su galimybių pasu“ pamačiusi moteris nustėro. Durys neatsidarys, kol galimybių pasas nebus nuskenuotas arba ji nepateiks kito atitinkančio dokumento.

Minėtos vietos nuotrauka, fiksuota Panevėžyje, Vilma pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje. Netrukus čia užvirė kontraversiška diskusija, kupina įvairiausių nuomonių apie pastarąjį ribojimą.

Aršios replikos

„Kas jums negerai?“ – teiravosi Natalija. „O kas čia gero?“ – į klausimą klausimu atsakė Vilma. „O jums tinka viskas, kas vyksta? Jūs nuo ligos taip galvojate apsisaugoti?“ – stodama į Vilmos pusę Natalijos teiravosi kita moteris.

Ir netrukus sulaukė atsakymo: „Čia kalbama ne apie tai patinka ar nepatinka. Taip, nepatinka tai, kas vyksta, bet Vilmos įrašas yra apie galimybių paso skanerį. Kad nebūtų problemų, tiesiog siūlau rinktis degalinę ar kitas parduotuvės, kur nereikalauja galimybių paso. Kam tas pyktis, blogos emocijos? Šiuo metu mes negalime nieko pakeisti – turime susitaikyti ir prisitaikyti prie esamos situacijos. Pyktis gimdo pyktį. Suprantu, visi pavargome nuo visko, bet svaidydami replikas, įžeidinėdami vieni kitus situacijos nepakeisime. Tad linkiu daugiau šypsotis ir nevarginti darbuotojų, kurie privalo dirbti taip, kaip numatyta įstatymuose! Vienaip ar kitaip, visi dirbame su žmonėmis!“ – samprotavo Natalija.

Įdomu, kiek būsite tolerantiška, – jau dabar niekur nenueisite neatsižymėjusi. Įdomu, kiek skiepo dozių leiskitės, kol liksite kaip daržovė.

„Pirmą kartą matote tokius dalykus? Vokietijoje dar ne tokių bajerių yra ir visi tolerantiškai elgiasi. O čia, – kad tik papurkštauti“, – palyginimą pateikė Jūratė. Tačiau tuoj pat sulaukė Vestos atkirčio: „Kodėl reikia būti tolerantiškam – kad be kažkokio juokus keliančio popierėlio neįleidžia į parduotuves, kad dabar turime turėti galimybes, jog įeitumėme į parduotuvę? Ir jums čia – normalu? Yra laisvė ir pasirinkimas. Vaistinėje stipresnių vaistų nenusipirksi be gydytojo apžiūros ir leidimo, o čia bandomuosius skiepus esame verčiami leistis ir dar patys pasirašyti, kad mirties atveju, tai – mūsų problema... Jūs tam esate tolerantiška? Ar tokios tolerantiškos kaip jūs atsakys, jei aš numirsiu nuo skiepo, arba liksiu neįgalia? Jūs mano vaikus auginsite, jais rūpinsitės, atstosite jiems mamą? Įdomu, kiek būsite tolerantiška, – jau dabar niekur nenueisite neatsižymėjusi. Įdomu, kiek skiepo dozių leiskitės, kol liksite kaip daržovė“, – plūdo ji.

„Va tokios moterėlės kaip Jūratė ir savo vaiką skiepyti pakiš. Jaučiasi privilegijuota su šūdpasiu. O realybėje – tik viena iš apkvailintų vergų“, – pridūrė Ernesta.

Dilema ne tik dėl apmokėjimo

„Kiek suprantu, čia „Circle K“ degalinė. Tai jei neturi to paso, kaip už degalus susimokėti?“ – malšindamas įsisiūbavusias diskusines audras temą kita linkme pakreipė Remigijus. „Prie kiekvienos degalinės po tikrintoją, juk nepastatys, o sumokėti galima ir per langelį, ir kortele pačioje kolonėlėje“, – paaiškino Jūratė.

„Ar jums degalinių Panevėžyje mažai? Važiuokite ten, kur jus aptarnaus be galimybių paso. Visa informacija yra, tik susiraskite degalines, kaip jos aptarnauja ir mažiau verkite dėl esamos situacijos“, – patarė Natalija.

„Dabar pagalvok: važiavai ir, pavyzdžiui, vaikui ar pačiai prispaudė sunkus reikalas į tualetą. Užsukai į pirmą degalinę ir tik pyst – durys neatsidaro, nes tavo galimybių pasas telefone, kuris išsikrovęs. Tegul neaptarnauja, bet į tualetą, kad negalima užeiti, tai jau virš visko. Turiu tą pasą, bet iš principo į „Circle K“ nebevažiuoju“, – atviravo Artūras. „Yra skambutis prie visų skanerių, visi mes – žmonės... Nedaryk dramblio iš musės“, – pastarajam patarė Natalija. „Didelė čia bėda – yra kitos degalinės. Čia – principo reikalas tie gyvulių pasai“, – svarstė Paulius.

Įžvelgia ir privalumų

„Eilės mažesnės, debilų nebėra ir užsikrėsti mažesnė tikimybė – super“, – situacijoje krislelį pozityvumo įžvelgė Juozas. „Na, tas tai tiesa, bet vis tiek nesąmonė“, – savo nuomonę išsakė Nojus.

Prisipilkite degalų ir išvažiuokite – suras ir be galimybių paso.

„Gerai, bent darbuotojams nereikia kaskart prašinėti ir pyktis su kai kuriais... Supraskime ir juos – nenuskaitei galimybių paso, durys neatsidarė. Be to, beveik visos darbuotojos pro langelį aptarnauja. Tad kokia problema, nežinau...“ – stebėjosi Mantas.

„Prisipilkite degalų ir išvažiuokite – suras ir be galimybių paso“, – šmaikštavo Ernesta. „Tada jau bus brangesnis“, – atsakydamas į pastarąjį komentarą juokavo Alfonsas.

Mišrus aptarnavimas

Kaip portalo žurnalistams aiškino „Circle K“ Rinkų vystymo vadovas Renatas Alekna, degalinės darbuotojai laikosi šalyje galiojančių įstatymų ir Vyriausybės nurodymų valdant COVID-19 pandemijos plitimą. Todėl nuo spalio 22 d. jose taikomas mišrus aptarnavimo būdas – paslaugos teikiamos ir tiems klientams, kurie turi galimybių pasą, ir jo neturintiems.

Pasak pašnekovo, tose degalinėse, kuriose lankosi didelis klientų skaičius, aptarnaujami tik galimybių pasą ar jam prilygstantį dokumentą turinys klientai. Jei degalinėje yra langelis – klientai be galimybių paso aptarnaujami per langelį.

„Be galimybių paso aptarnaujame degalinėse, kuriose dėl didesnio parduotuvės ploto ar mažesnio klientų srauto galime aptarnauti visus pirkėjus, neverčiant jų laukti lauke. Nuolat vertiname situaciją ir peržiūrime šį sąrašą degalinių, siekdami užtikrinti darbuotojų ir klientų saugumą ir patogumą. Suprantame, kad pokyčiai gali kelti nepatogumų klientams ir dėl to apgailestaujame. Stengiamės kaip įmanoma operatyviau prisitaikyti prie kintančių reikalavimų ir sudaryti kuo palankesnes sąlygas apsipirkti“, – akcentavo R. Alekna.

Informaciją apie naujausius pokyčius galima pasitikrinti „Circle K“ interneto puslapyje, stebint žymėjimus degalinėse ar klausiant darbuotojų.  „Taip pat visose mūsų degalinėse už degalus galima atsiskaityti  išoriniuose mokėjimo terminaluose arba mobiliąja programėle“, – vardijo „Circke K“ atstovas.

Primename, kad spalio 22-ąją įsigalioję draudimai palietė ne tik degalines, bet ir prekybos centrus. Mažesnės, iki 1,5 tūkst. kv. metrų parduotuvės ir turgavietės,  aptarnaujančios pirkėjus be galimybių paso, dabar privalo reguliuoti jų srautus ir užtikrinti bent 30 kv. metrų prekybos plotą vienam žmogui.

Kone visi didieji prekybos tinklai tokiose parduotuvėse reguliuoja pirkėjų srautus, kai kurie tai darys skaičiuodami krepšelius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ko ten iš vis eiti į tą cirka

Lolo

Lolo portretas
Parys išrinkot pydarus i seima tai dabar tylėkit

Ramune

Ramune portretas
Phizer užslaptino savo marmalą 55 metams, kai išmirs visi Lietuvos žmonės, tada atskleis iš ko tas marmalas buvo sudėtas, ir kai gyvujų tarpe neliks Fhizer vadovų, kad nebūtų ko į kalęjimą sodinti.
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių