Elektros dar neturi apie 40 tūkst. klientų, tiekimas atstatytas 105 tūkst. namų ūkių

Lietuvoje dėl didelio vėjo penktadienį elektros dar neturi apie 40 tūkst. klientų, tiekimas atstatytas maždaug 105 tūkst. namų ūkių, pranešė bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Pasak pranešimo, gedimai dėl itin stipraus vėjo fiksuojami visoje šalyje, iš viso dirba 155 brigados.

ESO pažymi, kad audra per trumpą laiką praūžė per visą šalį, jai besitęsiant buvo sudėtinga ir pavojinga šalinti gedimus ir daryti apžiūras, medžiai krito prie gedimus tvarkančių specialistų.

Meteorologų duomenimis, penktadienį užfiksuotas katastrofinio stiprumo vėjo greitis ir perkūnija.

Šilutės rajone jis pasiekė katastrofinio vėjo greičio kriterijų – 35,5 metrų per sekundę (apie 128 km/h). Stiprus vėjas medžius rovė su šaknimis, jie krisdami pažeidė elektros oro linijas.

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ informavo, kad dėl stipraus vėjo padarytos keliose Lietuvos vietose buvo nutrauktos elektros perdavimo linijos.

Apie 10.30 val. buvo atsijungusi elektros oro linija Leipalingis-Merkinė-Varėna, dar po 45 minučių – oro linija Matuizos-Varėna-Merkinė. Dėl to elektros tiekimas buvo nutrauktas Varėnos, Merkinės ir Matuizų apylinkėse. Daliai Varėnos elektros vartotojų elektros tiekimas atstatytas pasinaudojant ESO tinklu.

11.38 val. buvo atsijungusi oro linija Utena-Antalgė-Skiemonys, tačiau šis gedimas greitai sutvarkytas įjungiant įtampą iš Antalgės transformatorių pastotės.

ESO primena, kad pernai kovą per siautusią audrą „Laura“ vėjo greitis siekė 28–31 metrų per sekundę, tuomet be elektros buvo likę daugiau kaip 250 tūkst. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laba diena

Laba diena portretas
na tai kaip ESO sekasi kabeliai po zeme perkelti nuo orines linijos? zadejo jau 2021 metais viska baigti, paskui istrauke kosmine skaiciu is oro kad tai kainuos 1 milijarda EUR ir staiga viskas uztilo laukia kol imones ir zmones uz savo pinigus infrastruktura gerins :D? ar laukia ES pasalpu ? as tai ESO moku infrastrukturos mokesti, bet kazkaip kai galios paprasiau daugiau atsiunte keleta tukstanciu EUR,,, tai kam tas ESO infra mokestis prie elektros saskaitu? gal mokam birza visi plius tiekejo menkas antkainis ir viskas, juk taip ar anaip vis tiek tenka ESO moketi jei nori kazko daugiau is ESO...nuostabi salis ta LT...

Anonimas

Anonimas portretas
jokia cia naujiena !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių