Pereiti į pagrindinį turinį

D.Grybauskaitė Briuselyje apdovanos EK pirmininką

D.Grybauskaitė Briuselyje apdovanos EK pirmininką
D.Grybauskaitė Briuselyje apdovanos EK pirmininką / Kęstučio Vanago (BFL) nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė su dviejų dienų darbo vizitu vyksta į Briuselį. Čia numatyti jos susitikimai su Europos Komisijos, Europos parlamento bei NATO vadovais. Po inauguracijos D. Grybauskaitė su oficialiais vizitais jau lankėsi Švedijoje ir Latvijoje. Šią savaitę Prezidentė dar vyks į Lenkiją.

Su Europos Komisijos pirmininku D.Grybauskaitė žada kalbėti apie ekonominę situaciją Europoje ir finansinį stabilumą. Taip pat Jose Manueliui Barrosui bus įteiktas valstybinis apdovanojimas.

Su NATO generaliniu sekretoriumi Andersu Foghu Rasmussenu Prezidentė ketina tartis, kaip stiprinti aljanso narių gynybą. Tuo metu rytojaus susitikime su Europos Parlamento pirmininku D.Grybauskaitė žada kelti totalitarinių režimų įvertinimo klausimą.

Kol kas D.Grybauskaitė Prezidento rūmuose pati nėra priėmusi užsienio delegacijų, tačiau su kelių užsienio šalių vadovais - jų iniciatyva - buvo susitikusi liepos 6-tąją, kai Prezidento pareigas dar ėjo Valdas Adamkus.

Nuo pat savo išrinkimo klausiama apie Lietuvos užsienio politiką D. Grybauskaitė sako, kad ji turi būti labiau subalansuota.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų