Per Didžiąją savaitę – link šv. Velykų

  • Teksto dydis:

„Kristus prisikėlė. Jis tikrai prisikėlė!“ – po savaitės viso pasaulio krikščionys sveikins vieni kitus sulaukus šv. Velykų. Į šią krikščionišką džiaugsmo kulminaciją bus keliaujama nuo rytojaus, Verbų sekmadienio, per visą Didžiąją savaitę. Kauno arkivyskupijoje, kaip ir visoje katalikų Bažnyčioje, ji pašvenčiama didiesiems tikėjimo slėpiniams apmąstyti.

„Trys didžios dienos – Didysis Velykų Tridienis – ketvirtadienis, penktadienis ir šeštadienis – kovo 28, 29, 30 d., ir ypatinga jų liturgija – apie kainą, kuria esame išgelbėti amžinybei, apie atkuriamą džiaugsmą ir sugrąžinamą viltį šiandienai. Šv. Velykų, kovo 31-osios, laukiame su tikėjimu, kad Prisikėlęs Kristus ir mūsų neramiam laikui naujai atskleis pergalingą savo ramybės ir taikos, tiesos ir meilės ženklą“, – skelbia Kauno arkivyskupijos kurija.

Ji visus kviečia būti šios kelionės bendrakeleiviais dalyvaujant ir švenčiant Didžiojo Tridienio ir Velykų liturgiją. Kauno arkikatedroje bazilikoje jai vadovaus arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas. Pamaldų tvarkaraščiai arkikatedroje ir kitose Kauno bažnyčiose skelbiami internete kaunoarkivyskupija.lt/velykos.

Pamaldos iš arkikatedros bus taip pat transliuojamos arkivyskupijos jutubo ir feisbuko paskyroje tiems, kas dėl įvairių priežasčių (darbo, ligų ar negalių) negalės apsilankyti bažnyčioje. Tačiau visi, kas gali, yra kviečiami susitikti gyvai.

„Visi esame laukiami! Visiems skirtas Velykų džiaugsmas! – skelbiama kurijos pranešime. – Dalijamės ir kita džiugia naujiena, kad sulig artėjančiu velykiniu laiku vis labiau artėjame ir į dar vieną viltingą laiką – Jubiliejaus metus, pavadintus „Vilties piligrimai“.

Juos katalikų Bažnyčia švęs 2025-aisiais. Jubiliejinių metų atidarymą dar šį pavasarį skelbs popiežius Pranciškus savo bule. Jubiliejų jau dabar pristato interneto svetainės: iubilaeum2025.va/en.html ir lietuviškoji  jubiliejus2025.katalikai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių