A. Dulkys sureagavo į kritiką: visi per daug sureikšminę žodį „karantinas“

Viešoje erdvėje pasigirdus kritikai dėl Vyriausybės planų svarstyti karantino režimo įvedimą, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys akcentuoja, kad žodis „karantinas“ yra pernelyg sureikšminamas. Ministras atkreipia dėmesį, kad šį rudenį, kitaip nei praėjusiais metais, veikia visi verslai, vyksta kontaktinis mokymas.

„Man atrodo, kad tą žodį karantinas visi yra per daug sureikšminę. (...) Aš tai matau labai didžiulį skirtumą tarp praėjusio rudens, žiemos ir šio rudens. Noriu atkreipti dėmesį, kad veikia visi verslai, teikiamos visos paslaugos, veikia švietimo sistema“, – Seime žurnalistams teigė A. Dulkys.

„Matyt, visi užmiršome, kai praėjusių metų vėlyvą rudenį, žiemą buvo praktiškai sustojusi visa skubioji pagalba, sirgo didžioji dalis sveikatos sistemos žmonių“, – pridūrė jis.

Ministras akcentuoja turįs faktų, kad regionuose jau yra stabdomos kai kurios planinės gydymo paslaugos.

„Mes turime faktų, kad regionuose jau yra stabdomos kai kurios paslaugos, tačiau skubioji pagalba taip, kaip buvo sustojusi vėlyvą rudenį, žiemą, ji yra tebeteikiama. Ir ji yra tebeteikiama todėl, kad medikų bendruomenė pasiskiepijo“, – sakė A. Dulkys.

ELTA primena, kad svarstymus įvesti karantiną sukritikavo Seimo narys Saulius Skvernelis. Politikas teigė, kad svarstymai dėl karantino įvedimo parodo, jog Vyriausybė ir valdančioji dauguma su pandemija nesusitvarko.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį teigė, kad Vyriausybė, vėl svarstanti griežtesnes pandemijos valdymo priemones, neturėtų gąsdinti visuomenės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Tas baidyklė dar rodos

Lauris

Lauris  portretas
Koks dar karabtinas tik pinigu plovimas su apdulkejusiomis smeginimis toki lauk is seimo

ups

ups portretas
siūlyčiau pačiam ministrui pasiklausyti savo interviu, jei nieko nepastebės, tegul eina lauk....plepa nesąmones, tiesiog graudu klausytis....atrodo, kad labiausiai susireikšminusi yra ši vyriausybė...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių