Etikos sargai į Zuokų skyrybų dramą veltis nenori

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė nepradėti savarankiško tyrimo dėl to, ar Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Agnė Zuokienė pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą ir naudojosi tarnybine padėtimi, spręsdama šeiminius nesutarimus.

Šį klausimą jau yra išnagrinėjusi Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Etikos komisija, informavo portalas delfi.lt.

Pagal galiojančią tvarką, savivaldybės Etikos komisija atsiuntė savo išvadą VTEK. Tokiais atvejais, kaip įprasta, VTEK sprendžia, ar pradėti savarankišką tyrimą.

Šiuo atveju, pasak VTEK atstovės spaudai E. Ivanauskaitės, tarnyba nusprendė savarankiško tyrimo nepradėti.

Vilniaus savivaldybės tarybos Etikos komisija vasario 3 dienos sprendimu konstatavo, kad A. Zuokienė pažeidė Elgesio kodekse įtvirtintus sąžiningumo, skaidrumo ir viešumo, padorumo, nesavanaudiškumo ir nešališkumo elgesio principus.

Komisija skundą nagrinėjo po to, kai gavo viešosios įstaigos Jono Meko vizualiųjų menų centro direktoriaus Gintaro Sondeikos prašymą. Jame buvo prašoma įvertinti Savivaldybės tarybos narės, Kontrolės komiteto pirmininkės, Agnės Zuokienės veiksmus, susijusius su Centru, 2019 m. liepos – rugpjūčio mėn. bei įvertinti galimą interesų konfliktą jos veiksmuose.

Pernai liepą A. Zuokienė savivaldybei pranešė apie namuose rastas dėžes, skirtas Jono meko fondui. Savivaldybės atstovai žada aiškintis, kaip menininko, iš kurio dalį kolekcijos įsigijo savivaldybė, daiktai atsidūrė pas politiką.

Savivaldybės darbuotojai iš buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko namų į administracijos pastatą Konstitucijos prospekte išsivežė per 100 dėžių su, kaip buvo manoma, J. Mekui priklausiusiais daiktais, jie buvo adresuoti J. Meko fondui.

Aiškinantis situaciją su J. Meko daiktais, savivaldybė paskelbė atleidusi JMVMC direktorių G, Sodeiką, vėliau patikslino, kad vadovas nušalintas mėnesiui, kol vyks tyrimas.

Vėliau buvo išsiaiškinta, kad J. Meko fondo pateikti dokumentai patvirtina, jog daiktai priklauso fondui.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis atsiprašė dėl skubotų savivaldybės veiksmų ir daiktai buvo grąžinti į nurodytą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė-pastebėjimas-resiume

nuomonė-pastebėjimas-resiume portretas
Negabios, Negražios, Nefinansuotinos - čia apie Vilniuje gimusias merginas, moteris. Dar galima formulę patobulinti iki 4N: nesveikos. Nepriimkit asmeniškai, tai tik nuomonė, ilgamečio stebėjimo rezultatas. O Užupyje, manau, atsiras dar mažiaisiai dvi naujos šeimos įmonės: "Kaip greitai tapti našliu ir pretenduoti į Sodros 42 eur našlio pensiją nuo 2021 m." ir "Gerkim, sesės, nes visi vyrai - kiaulės".

Brone

Brone  portretas
NUSISIKT

darželis

darželis portretas
Danute,žiūrėk savo gyvenimo :)Šitaip išsidirbinėti ir viešintis- jiems turėtų būti gėda.Visai negerbia nei savęs ,nei kitų.Vaikų darželis :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių