Pereiti į pagrindinį turinį

Fronto partiją ardo rietenos

2009-05-02 09:00
Ambicijos: A.Butkevičius (kairėje) ir A.Paleckis neilgai žengė koja kojon.
Ambicijos: A.Butkevičius (kairėje) ir A.Paleckis neilgai žengė koja kojon. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Skandalingai pagarsėjusios neparlamentinės Fronto partijos vadovybė suka skirtingais keliais. Iš partijos išmestas jos ideologas Audrius Butkevičius, o dalis vadovybės sukilo prieš partijos lyderį Algirdą Paleckį.

Išmetė iš partijos

Fronto prezidiumas ketvirtadienį priėmė sprendimą pašalinti Vilniaus miesto tarybos narį Audrių Butkevičių iš partijos.

Tokio sprendimo priežastis – A.Butkevičiaus "veiksmų neatitikimas kairiajai partijos ideologijai, įgaliojimų viršijimas vedant nesankcionuotas ir užkulisines derybas su kitomis politinėmis jėgomis bei nepatenkinamas darbas rinkimų štabo vadovo pareigose".

"A.Butkevičių priėmėme norėdami išnaudoti jo turimą patirtį organizuojant rinkimų kampanijas bei suteikdami jam galimybę pasireikšti partijos rinkimų sąraše, tačiau prezidiumas konstatavo, jog štabo veikla nebuvo deramai organizuojama, o jo vadovas pareigas ėjo pripuolamai ir nekruopščiai", – pranešime cituojamas Fronto lyderis A.Paleckis.

Frontas paskelbė, kad A.Butkevičiaus pavardės nebus partijos rinkimų į Europos Parlamentą sąraše.

Kraujas paėmė savo

A.Butkevičius teigė su partijos lyderiu A.Paleckiu įsivėlęs į didelį konfliktą, nes šis esą pradėjo ieškoti partijai lėšų naudodamas A.Butkevičiaus vardą, neva žadėjo kitoms partijoms tai, ko negali padaryti, grįžo prie komunistinės ideologijos, kuri "neturi nieko bendra su šiandieniu gyvenimu".

"Negaliu priimti kvailų A.Paleckio pareiškimų apie komunistinės ideologijos taikymą. Prieš ateidamas į partiją pabandžiau susitarti, kad būtų rimtai peržiūrėta partijos ideologija. Iš pradžių taip ir padaryta, bet vėliau kraujas paėmė savo", – BNS sakė A.Butkevičius.

Anot jo, partijos vadovas nesilaikė ir susitarimo dėl Europos Parlamento rinkimų sąrašo. A.Butkevičius teigė, jog buvo sutarta, kad jis taps sąrašo lyderiu arba, jei pirmas sąraše būtų įrašytas A.Paleckis, jis pasitrauktų A.Butkevičiaus naudai. "Kai partija įgavo populiarumo, apie tai net kalbėti atsisakoma", – piktinosi prieštaringai vertinamas politikas. Jis teigė Europos Parlamento rinkimuose iš viso nedalyvausiąs.

Pasmerkė lyderį

Kiek vėliau partijos Frontas vardu buvo išplatintas kitas pranešimas, kuriame dalis šios politinės jėgos atstovų išsižada paties partijos įkūrėjo A.Paleckio.

"Netekusi kantrybės, dalis Fronto partijos vadovybės bei didžioji partijos skyrių regionuose dalis reiškia nepasitenkinimą partijos pirmininko A.Paleckio dviveidiškumu ir paskelbia, kad, nepaisant lyderio, Frontas svarbiausio savo tikslo – kovoti prieš stambaus verslo grupuotes – nekeičia", – rašoma pranešime.

Fronto partijos pirmininko pavaduotojas Alvydas Pocius viešai piktinasi jų rinkimų štabo vadovo A. Butkevičiaus pašalinimu, o A.Paleckio vykdomą veiklą vadina teatru.

"Partijos pirmininko parsidavėliškumą įrodo šiandien prezidiume patvirtintas rinkimų į Europos Parlamentą sąrašas. Pirmoje sąrašo vietoje – pseudokovomis pagarsėjęs A.Paleckis, antroje – vienas "auksinio" tualeto Kaune statytojų, ilgametis Lietuvos komunistų partijos funkcionierius Bronislovas Kučinskas, trečias įrašytas nedidelio išsilavinimo menininkas Antanas Čebatariūnas. Fikcija, pradėta vaidinant kovą su oligarchija, sėkmingai tęsiama", – teigė A.Pocius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų