Pereiti į pagrindinį turinį

„Frontui“ teks pasiaiškinti VRK dėl finansų

2009-05-26 15:31
„Frontui“ teks pasiaiškinti VRK dėl finansų
„Frontui“ teks pasiaiškinti VRK dėl finansų / Evaldo Butkevičiaus nuotr. A.Paleckis

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) prašo „Fronto" pirmininką Algirdą Paleckį paaiškinti, iš kokių lėšų sumokėjo 45,4 tūkst. litų siekiantį užstatą rinkimams į Europos Parlamentą (EP).

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas BNS patvirtino, jog kreipėsi į partijos vadovą prašydamas pateikti duomenis, iš kokių lėšų buvo sumokėta minėta suma, tačiau tvirtino atsakymo dar nesulaukęs.

„Nežinau, ar tai galima vadinti tyrimu, kol kas tai - susirašinėjimas, paprašėme pateikti duomenis, iš kokių pinigų jie sumokėjo užstatą", - sakė Z.Vaigauskas.

Jo teigimu, „Fronto" užstatas į valstybės biudžeto sąskaitą buvo sumokėtas grynais pinigais.

„Fronto" lyderio Algirdo Paleckio teigimu, lėšos užstatui surinktos iš partijos narių, aukos apskaitytos, artimiausiu metu dokumentai bus pateikti VRK.

„Istorija, neva partijoje egzistuoja „dviguba buhalterija" - baltais siūlais siūta, čia nepatenkinti žmonės bando formuoti tokią nuomonę, bet jokio pagrindo tam nėra. Užstatą grynais pinigais sumokėjome, nes nežinojome, kad tai pažeidimas, jei tai bus traktuojama kaip pažeidimas, galbūt bus skirta bauda, bet tai tikrai nereiškia, kad tos lėšos yra gautos kažkokiais neskaidriais būdais", - sakė A.Paleckis.

Pasak jo, reikiama suma užstatui buvo surinkta iš partijos narių aukų, kurios priimtos laikantis visų įstatymo numatytų reikalavimų.

„Mums aukojo partijos nariai, aš pats 10 tūkst. litų, taip iš partijos narių ir surinkome užstatui reikiamą sumą, visos aukos apskaitytos, yra aukų lapai, viskas teisėta, rytoj aukų lapai bus perduoti VRK“, - sakė A.Paleckis.

„Fronto" partijai skilus į dvi stovyklas, A.Paleckio oponentų pusėje skelbiama, esą partijoje egzistuoja „juodoji buhalterija". Tokius pranešimus A.Paleckio oponentai nusiuntė ir VRK bei Valstybinei mokesčių inspekcijai.

A.Paleckiui oponuojančių „frontininkų" interneto tinklalapyje teigiama, esą VMI, sureagavusi į signalus dėl „juodosios buhalterijos", pradėjo tyrimą dėl galimų finansinės drausmės pažeidimų partijoje. Tačiau VMI Vilniaus skyriuje paneigė, jog toks tyrimas pradėtas.

Pagal įstatymą, politinės partijos lėšos, skirtos kampanijai finansuoti, turi būti laikomos Lietuvos registruoto banko sąskaitoje. Visos išlaidos, skirtos politinei kampanijai finansuoti, apmokamos tik iš šioje sąskaitoje esančių lėšų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų