G. Nausėda apdovanojo Tokijo olimpiados vicečempionę L. Asadauskaitę-Zadneprovskienę

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda skyrė valstybinį apdovanojimą Tokijo olimpiados vicečempionei, šiuolaikinės penkiakovės atstovei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei.

Kaip informavo Prezidentūra, šalies vadovas antradienį susitiko su L. Asadauskaite-Zadneprovskiene bei jos vyru ir treneriu Andrejumi Zadneprovskiu ir kalbėjosi apie iškovotą sidabro medalį, patirtus įspūdžius, pasiruošimo olimpiadai iššūkius.

Anot pranešimo, G. Nausėda su sportininke taip pat aptarė reikalingus pokyčius Lietuvos sporto sistemoje ir didesnį jaunimo įsitraukimą siekiant aukštesnių rezultatų ateityje.

Visada žiūrėdamas į Jus galvoju, kiek daug žmoguje jėgos, ryžto, ištvermės, kantrybės ir valios.

Per susitikimą L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei įteiktas apdovanojimas už nuopelnus Lietuvai – Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didysis kryžius.

Šis apdovanojimas teikiamas asmenims, kurie pasižymėję uoliu ir sąžiningu darbu valstybės tarnyboje ar visuomeninėje veikloje.

„Visada žiūrėdamas į Jus galvoju, kiek daug žmoguje jėgos, ryžto, ištvermės, kantrybės ir valios. Todėl su džiaugsmu įteikiu šį apdovanojimą, kurio nusipelnėte su kaupu. Šis garbingas apdovanojimas – už ilgamečius Jūsų pasiekimus“, – sveikindamas sakė G. Nausėda.

37-erių L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės iškovotas medalis – vienintelis Lietuvos medalis olimpinėse žaidynėse Tokijuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Robis

Robis  portretas
Ir milij;na eurų Laurai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių